Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Wednesday, June 9, 2010

Észak-Amerika leggyönyörűbb partszaka

Ha valaki eljut Kaliforniába, az én véleményem szerint kötelező megtekinteni Észak-Amerika leggyönyörűbb partszakaszát.
A Pacific Coast Highway (PCH), azaz Kalifornia állam 1-es számú útjának szerpentinjein végigkocsikázni életreszóló élmény. Mi már háromszor bejártuk a Los Angeles és San Francisco közötti szakaszt, és alig várom, hogy újra mehessünk. Egyszerűen nem tudok betelni vele...Az 1-es út Dana Point-nál válik el az 5-ös autópályától és kisebb megszakításokkal a part mentén kanyarog egészen Washington államig ( US 101). A sziklás hegyoldalba be-benyúló viaduktok, homokos partszakaszok váltják egymást, csodálatos növény és állatvilágnak adva otthont

8 comments:

  1. Ezt nagyon reg szeretnek vegigjarni... Most meg nagyobb kedvet csinaltal hozza... Talan majd jovore.

    ReplyDelete
  2. És mi is!A fókalest meg a bálnaleső hajókat már kinéztem egyszer. :)

    ReplyDelete
  3. Ezen az útvonalon szerintem délről érdemes északnak menni, mert akkor a nap nem világít a vezető szemébe, csak késő délután.

    ReplyDelete
  4. Szia Romesz!
    Azt kérdezném ezzel a poszttal kapcsolatban, hogy pontosan hol találhatóak a fókák? Kocsival lemész hozzájuk a parthoz? Vagy gyalog mentek le? Mennyire lehet őket megközelíteni? Van-e rendőr, vagy partőr, aki vigyáz rájuk (az amerikaiaktól kitelik sz ilyesmi)... :)
    Szóval van-e fókákkal kapcsolatba praktikus tanácsod?
    Köszönöm.
    Miklós

    ReplyDelete
  5. szia Miklos,
    a parton tobb helyen vannak fokak, de a fo helyuk San Simeontol eszakra van par merfoldre, ki van irva, hogy "elephant seals", vagy "wildlife viewing area"
    itt van az obol
    van parkolo, a google map satelit terkepen meg tudod nezegetni. egy gyalogut megy vegig a homokos obol menten, de magasan, nem a fokak kozvetlen kozeleben.
    parkor az van, onkentesek altalaban, szivesen beszelgetnek, elmondanak dolgokat a fokakrol.
    a fokakhoz nem szabad menni, mert veszelyesek.
    a partszakasz eleg meredek, es lemenni meg ha szabadna is, nagyon nehez lenne...

    elefantfokak hivatalos oldala

    ReplyDelete
  6. Sziasztok, Már írtam egy másik bejegyzésben, de örülök, hogy erre is ráakadtam. 16 napot fogok eltölteni a Nyugati parton s nagy gondban voltam, hogy Arizona-Utah-Nevada-Arizona körutam után merre induljak. Az első etapra (Arizona-Utah-Nevada-Arizona) 8 napot szántam és mikor megláttam ezt a bejegyzést, döntöttem. A fennmaradt 8 nap Pacific Coast Highway lesz. KÖSZÖNÖM!!! Életszerű-e egy Bullhead City (AZ) - PCH - San Francisco - Bullhead City (AZ) - Phoenix (AZ) megtétele 8 nap alatt? Ez szintén egy autós túra lenne, szóval megállni max. 4-5 órás alvás/fürdés lenne. Mire figyeljek, benzinárban mennyi lenne (kb)...

    Ja igen, ha valaki csatlakozna, annak nagyon örülnék...persze, ez csak egy ötlet...

    Előre is köszönöm! ISTENEK vagytok!

    Zsolt from Budapest

    ReplyDelete
  7. Szia Zsolt, 8 nap alatt siman megteheto

    Benzinar... sokmindentol fugg, milyen auto, mennyire nyomod neki, melyik uton mesz es hol tankolsz, Nevadaban 3.50 most, californiaban 4 dollar es megy fel folyamatosan, de ha 1800-2000 merfolddel szamolunk, akkor ugy 400 dollar-ba bele kellene, hogy ferjen.

    ReplyDelete