Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Saturday, June 26, 2010

Nevada kisértet városai (Ghost Towns)


A lista ábc sorrendben van, viszont a térképet a legpraktikusabb útvonal szerint készítettem el.
Egyenlőre a leírások szerkesztés alatt állnak, ezért elnézést kérek. Lassú munkához jó idő kell és mint a lap tetején látható hőmérő mutatja, most nagyon jó idő van.


California köztudatban a Golden State (arany állam), de valójában Nevada sokkal aranyat tartalmazott és jelenleg is itt van a legtöbb működő bánya. Viszont mire Nevada szerette volna a Golden State nevet addigra a szomszed mar lefoglalta azt, igy lett belőle Silver State vagyis ezüst állam.

Nevada kisértet városai szinte kivétel nélkül a véletlennek és az aranyláznak köszönhetők és mikor a bányák nem termeltek elég ércet akkor a lakosság tovább állt. Persze van több is amelyik ma is működő bányákkal büszkélkedhet, de  ezek már nagyüzemi módon termelnek és alkalmazottakkal végeztetik a munkát.

 1. Aurora
 2. Austin
 3. Beatty
 4. Belmont
 5. Belmont Mill
 6. Berlin
 7. Caliente
 8. Candelaria
 9. Churchill
 10. Dayton
 11. Eldorado
 12. Eureka
 13. Genoa
 14. Goldfield
 15. Johnnie
 16. Manhatten
 17. Paradise Valley
 18. Rawhide
 19. Tonopah
 20. Unionwille


3 comments:

 1. Kedves Romesz,

  az ilyen kihalt városokban mit láthatunk? Biztos nagyon tudatlannak tűnök, de nem tudom elképzelni. Most kinéztem egyet (Johnnie), valószinűleg ezt meglátogatjuk. Köszönöm az információkat,
  Linda

  ReplyDelete
 2. Szia Linda

  Johnnie pont nem a leglatvanyosabb hely. Amugy a ghost townokbam altalaban muzeumok (skanzen félék) vannak, es a régen ott élők hajdani életét póbálja bemutatni. Pl Calico az érdekesebbek közé tartozik, ott vannak bemutatók, párbajoznak, emberek be vannak öltözve korabeli ruhakba és tulajdonképpen úgy viselkednek, ahogy annak idején. Jópofa, beszélgetnek, aztán összeszólalkoznak valamin a helyi kocsmaban (altalaban hölgy miatt) és a kocsma előtt párbajozni kezdenek, lövöldöznek, meg minden :)) Régi üzletek múzeumoknak vannakk megcsinálva, leírásokkal, mi miként történ, hogy volt annak idején. Ha LV-ba jöttök, akkor inkább ajanlanank Calicot, ami LV és LA között van, Johnnie-rol nemnagyon tudunk tapasztalati tanacsot adni egyelőre.
  Az elhagyatott kísértetvárosokban tulajdonképpen az épületek, járművek eszközök maradtak ott és azokat lehet megtekinteni. Nagyon nagyrészük bányaváros, így bányafelszerelések stb-k találhatók meg..
  Mi tervezzük, hogy meglátogatjuk őket, csak várunk a jóidőre :) Ilyen melegben nem a legjobb :)

  ReplyDelete
 3. Kedves Marcsi,

  köszönöm szépen a választ, valószinűleg Calicót fogjuk meglátogatni, úgyis ott megyünk majd el mellette :) Nagyon hasznos volt az információ, még egyszer köszönöm!

  Linda

  ReplyDelete