Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Thursday, May 5, 2011

Nevadai gyöngyszem - Little Ash Springs

Találtunk egy nem túlságosan ismert, kicsi melegvizű fürdőhelyet Las Vegastól 100 mérföldre.






View Larger Map

Tudtunk róla már évek óta, de mikor erre jártunk soha nem találtuk meg. De izgatta a fantáziánkat, így alaposabb utánjárás után sikerült rátalálnunk. Azok akik az 51-es körzetet szeretnék körbeautózni, feltétlen látogassák meg.

A neve Little Ash Springs és közvetlen a 93-as számú út melett van. Aki hosszabb időt tölt a városban annak felüdülést hozhat ez a hely. Másfél óra az út oda, ott kellemesen eltölthetünk 2 órát, esetleg piknikezhetünk, majd újabb másfél óra az út vissza a városba, nagyszerű félnapos program, ha már unjuk a játékgépek pénzcsörgést utánzó műzörejét. A fürdőt több melegvizű forrás táplálja, mi négyet találtunk..., kb. 30-34 celsius fokos és kristálytiszta a vize.
Az egyik forrás:

Van egy kiépített medence is, de a fürdő többi része érintetlen.
Gyönyörű, tiszta a víz...
Nem alkalmas hosszútávú úszkálásra, mivel a legmélyebb pontja is csak derékig ér, bár a képeken még sekélyebbnek tűnik...
Ha valaki mozdulatlanul ül, akkor a tóban élő kishalak egyből elkezdenek csemegézni az emberen. 
Az egyik bejövő forrásnak elég erős sodrása van, így akár árral szemben is evickélhetünk.
Érdemes a városban megtankolni mert az odavezető 100 mérföldes úton nincs egyetlen benzínkút sem, valamint a közelben levő Shell-kútnál kicsivel drágább az üzemanyag,  ami érthető mivel nincs konkurencia és a szállítás sem olcsó. Van egy szuper "Bed and Breakfast" kb 5 mérföldre, de ott 300 dollárnál kezdődik egy éjszaka. Mindenesetre nagyszerű félnapos felüdülés lehet annak, aki unja a vegasi kaszinójárást. Kb 10 Farenheit fokkal kevesebb van ott, mint Vegasban, tengerszint feletti magasság 3540 láb, azaz kb1100 m.
Nyugodt fürdőzésünket megzavarhatja egy-egy hangrobbanás (amikor a repülőgép sebessége átlépi a hangsebességet). Eszméletlen hangos és ijesztő tud lenni, ha az ember nem tudja, mi történik. Oszkár pl nagyon beszart... :) Mivel közel vagyunk az 51-es körzethez valamint a Nellis Air Force bázishoz, nem ritka a gyakorlatozó vadászgépek jelenléte.


2 comments:

  1. Szia!
    Hüüüü ez nagyon jó hely lehet!!! Jó hogy rátaláltatok! Bár nyáron a 30 fokos viz nem biztos hogy annyira kellemes, de télen mindenképp. :):) Nagyon szép hely!!

    ReplyDelete
  2. Ez nagyon jo! Ez ki fogjuk probalni.

    ReplyDelete