Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Wednesday, March 3, 2010

Death Valleybol-Sequioa Nemzeti parkba

iutan kiertunk Death Valleybol a nyugati kijaraton, felvetodik a kerdes merre tovabb? Minden felekepen a 190esen kell folytatnunk utunkat, hogy elerjuk a C-395ost ahol eszakra vagy delre fordulhatunk. Eszaki iranyban  Bishopon keresztul Yosemite keleti bejaratat erhetjuk el, ami sajnos telen le van zarva, mert a Sierra Nevada hagoit nem takaritja a Nemzeti Park szerviz. Mivel ez az ut jarhatatlan igy forduljunk delnek, hogy minel hamarabb eljuthassunk a legkozelebbi hegyi atjarohoz es folytathassuk Nemzeti Park turankat. Ez a szakasz minimum 468km  300 merfold  ami ketsavos uton tobb figyelmet igenyel es ezert farasztobb is. Egesz napunk ramehet es a kovetkezo napi parklatogatashoz jobb ha megpihenunk.
Sajnos ez a szakasz azon kivul, hogy erdekes tajon haladunk nem tartalmaz kiemelkedo nevezetessegeket.

2 comments:

  1. Hella.
    Itt vagyok a Totalcarrol, Luleåból, a svédektől. :-)
    Nagyon jónak találom a blogot, meg a témaválasztást, egyszer szeretnénk arrafelé elmászkálni kicsit.Minden érdekel, ahol vannak hegyek, tavak, városok; van mit fotózni, videózni.
    Magam is ilyesmit csinálok a blogomon, egyfajta tudósítás egy olyan helyről, ahová nem sok magyar érkezik turista célból.Mi még csak 2 éve élünk a svéd lappföldön, és valszeg idén nyártól Stockholmba költözünk.Itt kell sajnos hagyni ezt a gyönyörű vidéket.Ha van kedved, nézz rá Te is az én blogomra:
    http://eszakonelunk.blog.hu/

    Üdv, Gege

    ReplyDelete
  2. Gyere maskor is, orulok minden olvasonak.

    ReplyDelete