Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Tuesday, March 9, 2010

Dél Kalifornia: Los Angeles, Csendes-óceán partja

Dél Kalifornai vagyis minden ami Los Angeles és a délebbre eső terület.
Ami europai szemmel Los Angelesnek szamit az nagyon sok kisebb telepulesbol tevodik ossze. Tobb mint 80 varos van teljesen egybe epulve.
Egyik varostol nem lehet a masikat megkulonboztetni, nincs koztuk az europaban megszokott elvalaszto mezogazdasagi terulet. Sot gyakran az ut ket oldala mar mas kozigazgatas ala esik. Kicsit olyan mint BP es keruletei, csak sokkal nagyobb. Arra ne gondoljunk, hogy rovid latogatasi ido alatt majd tomegkozelekedessel vegig jarunk mindet. Egyszeruen nem lesz ra idonk. A tavolsagok es a jaratok ritkasaga nem engedi meg.




21 comments:

  1. Helló!

    Nagyon hasznosak és élvezetesek a beszámolóid, rengeteg segítséget jelentenek egy újonnan beutazónak.

    Szeretném a segítségedet kérni.
    Augusztus végén fogunk közel 3 hetet utazni egy 8 fős, 20 év körüli csapattal. A terv szerint Los Angeles után Las Vegas, majd New York a végcél. Los Angelesben mindenképp a part környékén szeretnénk szállást keresni, ezért néztem ki Santa Monicat, illetve Venicet. Szerinted ezek mennyire optimálisak számunkra, illetve a főbb los angeles-i látványosságok mennyire vannak megközelíthető távolságban? Az ár elég fontos tényező, és ahogy néztem vannak olcsóbb szállások a repülőtértől délre eső parti részen(manhattan beach mondjuk), csak azt sem tudom igazán felmérni, hogy utazás szempontjából az mennyivel jelent többlet költséget, időt.

    Las Vegasban a pénztárcánkhoz mérten a Stratospheret néztük ki.

    New York-ban még nem nagyon találtam optimális szállást, véletlenül nincs ezen a területen is valamilyen tapasztalatod?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Széll Gábor

    ReplyDelete
  2. "ezért néztem ki Santa Monicat, illetve Venicet. Szerinted ezek mennyire optimálisak számunkra, illetve a főbb los angeles-i látványosságok mennyire vannak megközelíthető távolságban?"
    A tavolsag csak annyiban fugveny, hogy milyen jarmuvel fogjatok megoldani a kozlekedest. Ha bereltek autot akkor a latvanyossagoktol tavolabb sem gond a szallas. Hisz kb 1 oran belul minden hova odalehet erni. Viszont ha tomegkozlekedessel akarjatok bejarni a latvanyossagokat akkor minden merfold szamit. Akkor inkabb probaljatok a fobb sugarutak kozeleben szallast keresni, mint pl a Wilshire blvd. Ott jar a 20 es a 720as express busz ami gyorsan be visz a varosba ahol konnyen atszallhattok vagy gyalogolhattok is. Mivel 20 evkoruli a csapat, nem lesz konnyu autot berelni, mert a kolcsonzok ragaszkodnak a 25eves korhatarhoz. Illetve jelentos felarat kernek ha fiatalabb szeretne berelni autot es ha jol tudom akkor 21eves kor alatti nem vezetheti a berautot.
    Manhattan vagy Redondo beach nincs tul messze, talan 20-30 perc napkozben a vezetesi ido.

    ReplyDelete
  3. Köszönöm a pontos összefoglalóját a látnivalóknak, ez sokat fog segíteni a szeptemberi egyhetes ottlétünkkor. szerencsére már 2003-ban már láttam jópár helyet a fentiekből, úgyhogy tudom szűkíteni a lényegesekre.

    Üdv, Eszter

    ReplyDelete
  4. Szia Eszter!

    Koszi a hozzaszolast :) Orulok, hogy talaltal hasznos informaciot a blogon. Csak a legfontosabb latnivalokrol irtam altalanossagban, mert szerintem idoszukeben levo turistak nem tudnak sokkal tobbet megnezni. Muzeumokrol peldaul egyaltalan nem irtam eddig.

    ReplyDelete
  5. Mátéfyné Szigeti GyöngyiAugust 26, 2010 at 12:12 PM

    Szia Romesz!
    Először is hadd gratuláljak a bloghoz,rengeteg hasznos infót találok én is. Noha én azért nézegetem, mert a férjem Santa Monicába jelentkezett egy állásra, és nézegetem a környéket. Abban tudsz segíteni, hogy két 10 év körüli gyerekkel (egy fiú, egy lány)hol biztonságos lakást, házat bérelni hosszabb távra (max 3000 dollar)? Illetve hol találom meg s Santa Monica "kerületeit" vagyis a környékek neveit mint pl Venice, stb?
    Előre is köszi!
    Gyöngyi

    ReplyDelete
  6. Szia Romesz!
    Kis segítséget szeretnék kérni Tőled...Áprilisban megyünk 17 napra Californiába és Vegasba, és jó lenne egy kis segítség vagy tipp a szálláskeresésnél. SFO-ból LA-be autóval tervezünk lemenni (a Te úti ötleteid alapján :)) erre 2 egész napot számoltunk, és az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e előre szállást foglalnunk, vagy ráérünk útközben, és kb. hol lenne érdemes eltölteni azt a köztes éjszakát. Ugyanígy LV-ból a Grand Canyonhoz is autóval megyünk, szintén egy éj van valahol a canyonnál, és ott is az a kérdés, hogy előre keressek szállást, és ha igen hol, vagy akkor is találunk jó áron?
    Illetve LAben mit javasolsz milyen környéken/városrészben keressek szállást???
    Nagyon köszönöm előre is a segítséged!
    Évi

    ReplyDelete
  7. Szia Eva!

    Azt hiszem egyszerubb lenne ha az emailra irnal inkabb es ott eltudnam kuldeni a terkepet is az utvonalrol es jobban megtudnank beszelni a tobbi kerdest is.

    ReplyDelete
  8. OK, köszönöm, küldöm akkor oda a mailt! Előre is köszi! :)
    Évi

    ReplyDelete
  9. Kedves Romesz! Nagyon hasznos és profi az oldalad. Nemzetközi jogosítvány témában keveredtem ide aminek nagyon örülök. Két éve már voltunk Los Angelesben akkor váltottunk ki, de amikor megláttam milyen őskövületi darab, hát ledöbbentem. Alamo társaságnál béreltünk autót, mivel most májusban is készülünk LA-ba pontosan utána akartam járni kell-e ez az okmány. De ezekszerint nincs szükség rá. Kérheti esetleg az Alamo cég amikor bérbe vesszük az autót? Köszönöm, ha segítessz. További szép napot!

    ReplyDelete
  10. Szia Margo,

    az autokolcsonzo cegek nem szeretik a nemzetkozi jogsit hasznalni, es nem szoktak kerni. Ha elolvasod a hozzaszolasokat a nemzetkozi jogositvanyrol szolo bejegyzesben Zoltan irta le 2010es novemberi tapasztalatait, miszerint elkertek tole, raneztek, visszaadtak, hogy inkabb a magyar jogsit hasznaljak.
    Jo utat

    ReplyDelete
  11. Szia!

    Abban kérnénk a segítségedet, hogy mit javasolsz arra az esetre, amikor a Los Angelesi Nemzetközi Repülőtéren 7 órás várakozási idő van. Hogyan tudjuk ezt az időt értelmesen, hasznosan tölteni, el tudunk jutni ennyi idő alatt valami érdekesebb helyre, vagy ennyi idő alatt erre nincs mód, esetleg a közeli óceánpartra le tudunk jutni, ha igen, akkor hogyan? A repülőnk 16.15-kor száll le LA-ben, és 23.40-kor indul a következő gépünk.

    A segítséged előre is köszi.

    Üdv:

    Csilla és Móni

    ReplyDelete
  12. Szia Csilla es Moni!

    A 7oras atszallas nem tul hosszu ido, de belefer pl egy Santa Monica Pier (molo) latogatas.
    A repterrol 2 busz jarat van az egyik az express a masik pedig minden szilvafanal megall "Santa Monica Rapid 3" A rapid az express. Mind ketto 1 dollarba kerul es 30-60perc az utazasi ido.

    Ha buszos utvonalat akartok vagy menetrendet akkor itt megtudjatok nezni http://www.metro.net/

    ReplyDelete
  13. Szia!

    Köszi a gyors választ!
    A reptér közelében lévő óceánpart kevésbé látványos, mint Santa Monica, ezért ajánlottad az utóbbit? Érdemes elmenni odáig ennyi idő alatt, ez biztonsággal belefér?

    Üdv.

    Csilla és Móni

    ReplyDelete
  14. Csilla

    A repter mogotti szakaszra nem konnu lejutni, mert nem jar oda kozvetlen buszjarat. Mondjuk mehettek taxival, de akkor a visszaut problemas.
    Santa Monican tobb a latni valo is.
    Van egy masik lehetoseg, del fele menni Manhattan vagy Redondo beachre az talan kicsivel kozelebb van

    ReplyDelete
  15. Köszi! Akkor megpróbáljuk Santa Monicat, ha nem késik a repülő, akkor belefér és utána néztünk, nagyon szép az a hely! Kíváncsian várjuk!

    Csilla és Móni

    ReplyDelete
  16. Sziasztok!

    Üdv. most már Magyarországról! Megfogadtuk a tanácsot és kimentünk a várakozási idő alatt Santa Monica Pier-be. Gyönyörű volt, láttuk a naplementét is! Mégegyszer nagyon szépen köszönjük a segítséget, tanácsot!

    Csilla és Móni

    ReplyDelete
  17. Sziasztok Csilla es Monika!

    Orulok neki, hogy sikerult megnezni amit javasoltam es tetszett is. Valojaban kicsit izgultam ertetek, de latom felesleges volt.
    Talpra esettek vagytok es jol kihasznaltatok azt a keves idot amitek volt.

    Udv,
    Romesz

    ReplyDelete
  18. Sziasztok,

    Nagyon sok ötletet és információt kaptam az eddigi írásaitok olvasása közben a közeljövőben tervezett utamhoz. Azonban lenne pár speciális kérdésem Hozzátok az előzetesen kitalált tervemmel kapcsolatosan. Van lehetőség rá, hogy e-mailen keresztül kérdezhessek Tőletek?

    Köszönöm előre

    ReplyDelete
  19. Lemaradt a vége:(

    Szóval köszönöm előre is ha szántok rám egy kis időt:)

    Üdv,

    Zoli

    ReplyDelete
  20. Szia Zoli!

    Az olvaso szamlalo alatt jobb oldalon ott a link az email kuldesre.

    ReplyDelete
  21. Hello. nagyon hasznosnak találtam az oldalt, bár én nem nyaralni készülök, hanem kint szeretnék dolgozni, de a helyekből itélve meg lehet tudni hogy hol lehet könnyebben munkát találni. Remélem ha sikerül kint maradnom mihamarabb be tudom járni Los Angeles főbb pontjait, mert csodálatos hely lehet.

    ReplyDelete