Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Thursday, March 4, 2010

Yosemite Nemzeti Park


Kovetkezo allomas Yosemite Nemzeti park.


Itt láthatod a térképet nagyban

A park bejaratnal most mar rutinosan bemutatjuk beleponket es atvesszuk az ehhez jaro ingyenes terkepet a park ujsaggal egyut.  Gyorsan odaadjuk ujonan szerzett papirjainkat mitfahrerunknek aki elegans mozdulattal besuvasztja valahova az ules melle es megyunk tovabb. A bejarattol kb 30-50 meterre utelagazashoz erkezunk. Amennyiben nem lattunk elegendo mamut fenyot Sequoia parkban akkor itt tovabbi lehetosegunk van elvezni e kulonleges fakat.

12 comments:

  1. nagyon hasznos a blogod, ugyan sokszor megfordulok Amerikában, de eddig csak a keleti parton volt lehetőségem körülnézni, viszont régi álmom a Yosemite - Big Sur - Yellowstone parkok meglátogatása. Amíg erre lehetőség nyílik, addig is böngészgetek, álmodozom a bejegyzéseidet olvasva. Köszönet a rengeteg információért és érdekes olvasnivalókért :)

    ReplyDelete
  2. Jo olvasni, hogy te is hasznosnak találod a bejegyzéseinket. Valójában feleségemmel kettesben írjuk. Ahol jobbak a leírások ott nem én vagyok a szerző. Az útvonalak viszont az én témaköröm.
    Yellowstone is jön majd, hamarosan, remélhetőleg elöbb mint a te utazásod. :)

    ReplyDelete
  3. Sziasztok
    Mi nem sokára tervezünk egy iutat erre a vidékre(Monterey-SanFrancisco) és terveink között szerepel Yosemite,Lake Tahoe és más itteni szép helyek.Szívesen fogadnék segítséget útvonaltervezéshez.E-mail-en keresztül is lehetséges ez?
    Hrabo

    ReplyDelete
  4. "E-mail-en keresztül is lehetséges ez?"

    Termeszetesen lehetseges, de szuksegem van emailre hozza.

    ReplyDelete
  5. Szia
    Köszi
    Próbáljuk meg ezen: dezso.beke@t-online.hu
    Szeretnék kérdezni tőled az említett helyekről,mit érdemes ott megnézni,és hogyan tervezzem időben,erőben-ill. hogy mi más is van arrafelé amerre érdemes lenne ellátogatni.
    Úgy 2 hétben tudunk tervezni,illetve néhány pihenőnapra is szükség lesz majd:))
    előre is köszönve

    ReplyDelete
  6. Szia
    átmentek az e-mail-jeim?
    Dezső

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Szia!

    Köszi a sok hasznos bejegyezést, jó olvasgatni őket. Most készülünk Kaliforniába és volna egy praktikus kérdésem, útvonallal kapcsolatban.
    Sajnos szűkös az időnk, egy napunk van a következőre: a Yosemite park közelében aludnánk (Oakhurst, mondjuk) és a következő éjszaka már Las Vegasban lenne. Ebbe az egy napban szeretnénk nemzeti parkot nézni. Mit gondolsz, mi fér bele? Merre menjünk?

    köszi!

    üdv
    Márk

    ReplyDelete
  9. Nem lehetetlen, de csak az utazas 11ora, Oakhusrt-tol Las Vegasig. Én 2 naposra tervezném az utat

    ReplyDelete
  10. Köszi a gyors választ!
    Igen, ez nagyon sürü így. Még átgondolom :)

    üdv
    Márk

    ReplyDelete
  11. KEK, ha nagyon koran indultok, (nyaron legkesobb 5:30-6-kor), akkor delelott megnezhetitek yosemitet, de az csak egy megpillantas lesz, nem igazan megnezes... Aztan irany las vegas, death valley nelkul. Akkor belefer. Kb 500 merfoldrol van szo, ami normalis vezetessel 8-9 ora, de ugye a nemzeti parkon nem tudsz (es valoszinuleg nem is akarsz majd) csak keresztulszaguldani... Nem lehetetlen, csak suru, es death valley kimarad. Este 10-re las vegasban tudsz lenni.

    ReplyDelete
  12. sziasztok! A mi tervünk Szeptemberben megnézni a nyugati part nagyját. Los Angelesből indulunk Yosemite pak felé és a végcél San Francisco. Sejtésem az, hogy ez kivitelezhetetlen egy nap alatt ha a parkot is meg akarjuk kicsit kukkantani. Mit tanácsoltok? Érdemes e az US-395-ösön menni, szebb e arra az út vagy maradjunk az eredti tervnél a CA -99- en? Ha reggel indulunk Los Angelesből kivitelezhető e, hogy aznap este belevágjunk San Franciscoba? Teljesen hülye vok hozzá azért kérdezem. Köszönöm!

    ReplyDelete