Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Friday, May 7, 2010

las vegasi házasságkötés


Ha szóbakerül Amerika és a házasságkötés, akkor mindenkinek Las Vegas ugrik be először. Ez az a város, ahol nem pörgik túl a bürokráciát, ha esküvőről van szó. Érthető dolog, hiszen ez is a város, illetve a kaszinók népszerűsitésének a része.

84 comments:

  1. Hogy ez nekunk nem jutott eszunkbe...

    ReplyDelete
  2. Na, bumm, erről is lecsúsztunk. :))

    ReplyDelete
  3. Off
    Szia!
    Kérlek olvasd el ezt a bejegyzést és jelezz vissza, hogy szeretnél-e szerepelni a Külföldön élő magyarok bloglistáján. Köszönöm!
    http://tinkmara.freeblog.hu/archives/2010/05/17/KEM-lista/

    ReplyDelete
  4. Szia Romesz,
    mi szeptemberbe megyünk Vegasba és megragadjuk az alkalmat, össze is házasodunk! Na most, ahogy utána olvastunk, azt szűrtük le, hogy kell születési anyakönyvi kivonat is, amit felesleges lefordítattni, egyszerűbb, ha az ember megigényel egy újat, ami 3 nyelvű (az egyik angol). Szóval, az útlevél mellett szerintünk, az olvasottak alapján ez az okirat is kell.
    Üdvözlettel,
    Eszter

    ReplyDelete
  5. Tudomasom szerint az utlevel elegendo, semmi mas dokumentum nem szukseges. Az utlevel onmagaban bizonyitja, hogy mikor szulettetek es a tobbi szukseges adatot is. Tavaly decemberben elegendo volt az utlevel es 5 evvel ez elott is elfogadtak csak az utlevelet.
    Ezeket esetleg otthon kell bemutatni a hazassag honositasakor.
    Ha ugy erzitek, hogy biztos ami biztos akkor kivalthatjatok a szuletesi anyakonyvi kivonatot is. Ez olyan mint a nemzetkozi hajtasi engedely, ha az kell az ember lelkinyugalmahoz akkor minden penzt meg er.

    ReplyDelete
  6. Sziasztok!
    Mi szeptember 22-én házasodtunk a Little White Chapelben. Az anyakönyvi hivatalban az express ablaknál intéztük el a papírokat kb. 2 perc alatt (60 dollár ellenében) és nem volt szükség anyakönyvi kivonatra! Elegendő volt az útlevél, ahogy ezt Romesz is írta! :)

    ReplyDelete
  7. Sziasztok,
    köszönjük a hozzászólást és szívből gratulálunk nektek a házasságotokhoz, sok-sok boldogságot kívánunk :)
    Marcsi

    ReplyDelete
  8. Köszönjük szépen a jó kívánságokat és a segítséget is! :)
    Birgo

    ReplyDelete
  9. Sziasztok,
    nekünk most volt egy hete, ha segítségre van valakinek szüksége írj csrudolf@freemail.hu vannak buktatók, de már tudunk segíteni...

    ReplyDelete
  10. Kedves csrudolf@freemail.hu! Inkabb itt ird meg, hogy mik a buktatoi a dolognak, hadd okkuljon belole a kedves Olvaso!
    koszonjuk!

    ReplyDelete
  11. Sziasztok!
    Szerintetek van ilyen gyors esküvőre lehetőség a keleti parton is, vagy ez csak tipikusan Vegas-ra jellemző dolog?
    Köszi!

    ReplyDelete
  12. Szia Anonymous!
    Nem tudok rola, hogy lenne ehhez hasonlo a keleti parton. Nem ismerem az ott levo allamok elirasait.
    A legtobb helyen 30napos varakozasi ido van.
    De ezt is csak hallottam, soha nem neztem utana.
    Ha valaki tud pontosabb informaciot errol az megirhatna a hozzaszolasok koze.

    Udv,
    Romesz

    ReplyDelete
  13. A csudába! :( Azért köszönöm a gyors választ!

    ReplyDelete
  14. Sziasztok!
    Mi MA fogunk pontban 10.15-kor (természetesen vegasi idö szerint) házasodni. Sokat segitett az elökészületekben Romesz oldala, nekünk eddig minden pontosan úgy alakult. (Ùtlevél elég volt, mi elöre kitöltöttük a neten a kérvényt, igy csak a "foglalási kóddal" kellett odamenni az engedélyért. És valóban 60$.) Civil ceremóniára megyünk, az 50$-ba kerül, és nem kell hozzá felöltözni sem, így a "fehérruhás" képeket ott löhetjük el, ahol csak akarjuk :) Sivatagban, San Diego-ban a beach-en, vagy a Vegas tábla alatt :)

    ReplyDelete
  15. Szia Romesz,

    mi augusztusban megyünk többek közt vegasba is.Ugyan már házasok vagyunk jó ideje de szeretnénk egy kinti kis esküvőt is.Renewal esetén is szükség van a kinti engedélyre?Vagy itteni papírok kellenek hozzá?Mi a menetrend?köszi előre is.


    Ja,nagyon klassz a blogod,sok érdekes és hasznosat olvasni,bár ezt már mondták rajtam kívül sokan,ezért is köszönet.

    üdv.
    Laci

    ReplyDelete
  16. Sziasztok,mi most augusztus közepén készülünk Vegasba,milyen az időjárás ez időben? köszi,egytündér

    ReplyDelete
  17. Szia Egytunder!

    roviden az idojaras meleg vagy bovebben, nagyon meleg

    ReplyDelete
  18. Vegasi esküvőt szervezünk, és nagyon örülök, hogy megtaláltam a weblapodat, mert annyi ellentmondásos infót találtam, de hála a leírásodnak mostmár a lebonyolítás és a szükséges dokumentumok egyértelmű lett számomra. Viszont, amiben segítséget kérnék, az a következő: "Az igazit úgy kell postán megigényleni a "Clark County Recorder"-től. Ehhez mellékelni kell a másolat díjának megfelelő (egy másolat $15) "money order"-t.
    Bár a házasságkötés során lehet, hogy felhívják a figyelmünket, hogy szükségünk lehet a magyarországi honosításhoz az úgynevezett Apostilra, erre itthon valószínűleg nem lesz szükség."

    A postán az postai utat jelent? ezt még ott Vegasban kell intézni, vagy az USAban máshol is lehet (az esküvő után még 10 napot kint leszünk, de már nem Vegasban...) vagy Magyarországról is lehet -nyílván nem ugyan az a költség. És ez az Apostil micsoda? bocsánat a tudatlanságomért... de mintha ezt is kint kellene intézni, és anyagi vonzata is lenne...

    Elnézést, ha hosszú voltam, és előre is köszönöm az infókat:

    egy menyasszony :)

    ReplyDelete
  19. Lehet barhonnann intezni, de a money ordert a postan kell megvenni. Fel kell adni az igenylolapot, a money orderrel egyutt. A money order tulajdonkeppen penz, csak nem kezpenz formajaban. Te megveszed a postan, kiallitanak egy "csekket" (nem a magyarorszagi fizetnivalo csekket, hanem az amerikai fizetoeszkoz csekket)a megfelelo cimre kiallitva (marriage certificate payable to Clark County Recorder, Apostille payable to Secretary of State). Eloszor a marriage certificate kell, es amikor az apostillet keritek, ahhoz csatolni kell a marriage certificatet. Online is meg lehet rendelni, ha credit kartyaval fizeti az ember, annak viszont kulon dija van.
    http://www.clarkcountynv.gov/depts/Recorder/Pages/OrderingCopies.aspx
    Az Apostille egy hitelesites. Olyasmi, mint a kozjegyzo altal kiallitott hiteles masolat otthon. Kerhetik a honositas soran, azt kell lefordittatni hivatalos forditoval.

    ReplyDelete
  20. Helló, a renewal engem is érdekelne, vki már írta korábban, csak nem látom hogy válasz lett-e rá. A férjemmel mi is szeretnénk a házasságunkat vegasban megújítani, ennek így mi lenne a menete?

    ReplyDelete
  21. Szia, irtam az egyik cegnek, aki renewal-lal foglalkozik es ezt a valaszt kaptam: "They will get a Renewal certificate. Since they are already married we dont need any documents." Csak ki kell fizetni a ceremonia arat, adnak egy falra akaszthato certificatet:)

    ReplyDelete
  22. Sziasztok!

    Véleményeket kérnék. Még nem olvastam végig a vegasi ügymenetet, de ahogy olvasgattam a blogot vannak buktatók. Nos, most hirtelen felindulásból írok, mivel a mi esetünkben két európai, ám de nem azonos országból származó ember szeretne házasságot kötni. Most derült ki, hogy csak a papírok beszerzése röpke 2hónapot venne igénybe, és mivel az Ő országából az én országomba még fapados se megy, kb röpke egy millióba kerülne csak az utazgatás, amit minimum 3x meg kellene ejteni, hogy be tudjam szerezni a híres neves házassági tanúsítványt apostillel, és akkor a többiről már ne is beszéljek, egyszerűen azt hittem,hogy ilyen nincs! De mégis van, el nem tudom képzelni, hogy tudnak a nem európai állampolgárok oly gyorsan házasságot kötni, hogy ne tessékeljék őket ki, és azt se tudom elhinni, hogy nálunk ez így van. Elnézést a kifakadásomért, különösképp sose vágytam Amerikába, pláne nem nem most, de egy ismerősöm adta ezt a tippet. Viszont nem is vagyok Amerika gyűlölő, és kirándulásképp szívesen elmennék egyszer. Mit gondoltok így már érdemes lenne? Tényleg elég az útlevél és csókolom? A hivatalos házassági igazolást mennyire bonyolult beszerezni? Mennyi idő? Lehet itthonról is intézni? Mennyi az a minimum idő,amit ott kellene töltenünk, ha hivatalos papírokat szeretnénk kapni? Oda is csak útlevél kell? Kell előzetesen bárhol is időpontot kérni valahol? Elnézést, ha már írtátok, de most tudtam meg a fentebb említetteket, iszonyat mérges vagyok!

    ReplyDelete
  23. Természetesen a repülőjegynél,amit írtam, az 3db retúr 2 embernek, és akkor megvannak az én papírjaim, náluk még semmit se intéztünk, aztán még ott a várakozási idő is, ha mindezt konzullal csinálnánk csak olyan 1 év lenne. Konzuli költségről, meg az iratok költségeiről,fordításról még nem is beszéltünk,de ez a kisebbik gondunk. Nagyon szépen megköszönném, ha valaki valami okosat tudna mondani, mert én már kb az agyvérzés határán állok.:)

    ReplyDelete
  24. Egyébként tetszik a blog, ez kimaradt!:)

    ReplyDelete
  25. Szia, nem tudom, milyen buktatokra gondolsz, mikor irod, hogy vannak. A hazassagi engedely beszerzese, a birosagi sortol fuggoen 5 perctol 2 ora lehet, onnan akar egyenesen lehet menni eskudozni. Nem emlekszem az arara, de 60 dollar az engedely, a hazassagkotesi dij pedig az eskuvo mivoltatol fuggoen 50-tol a csillagos eg (johet vele ruha, limuzin, virag, gyuru, fenykep stb vagy semmi).
    Unokatestverem Magyarorszagon jegyeztette be az eskuvojuket, amit itt tartottak. Decemberben hazasodtak es aprilisban kaptak kezhez a hazzassagi anyakpnyvi kivonatoyt, juniusban pedig tartottak otthon egy templomi eskuvot (az itteni az onkormanyzatinak felel meg)
    Namarmost az, hogy ha csak egyikotok magyar allampolgar, nem tudom, hogy otthon hogy intezik, de utesomek kivaltottak az apostillet es leforditattak, beadtak az itteni marriage certificattel es kesz. Mindkettot itt kellett kikerni, osszesen kb 70 dollar volt, de lehet, hogy meg annyi sem a papirok kivaltasa.

    ReplyDelete
  26. Köszönöm Marcsi!

    Huh, az elég hosszú idő, akkor itt a kézhezvétel hosszabb, ellentétben a kezdeti bürokratikus dolgokkal. Bár őszintén itt se tudom mennyi idő, még az anyakönyvi kivonatot megkapjuk. Igazából mi semmilyen extra dolgot nem akarnánk ott, csak kimondottan a bürokratikus dolgok kihagyása miatt csinálnánk,nem kell semmi, max talán egy fénykép.:) Az unokatesódék elégedettek voltak?

    ReplyDelete
  27. Azt hiszem felreertettel, nem a Las Vegasi papirok atvetele volt aprilisban, hanem a magyar hazassagi anyakonyvi kivonat volt meg addigra. A las vegasi papirok kikerese 1-2 het alatt megvan.
    Hogy erted, hogy elegedettek voltak-e? nem ertem a kerdest.

    ReplyDelete
  28. Nem kell ezen agyalni, el kell menni Vegasba és megházasodni. Szerintem egyszerűbb, mint Magyarországon.
    Bementek a courtre, kértek engedélyt.
    Az engedéllyel bementek egy szimpatikus helyre, kerestek egy reverendet vagy elvist, akinek jogosítványa is van összeadni benneteket.
    Aztán öröm, boldogság. Lehet menni mondjuk az Excaliburba. ;)
    A hivatalos (!) papírt postán fogjátok megkapni. Apostille nekünk végül nem kellett, de souvenirnek nem rossz.
    A hivatalos papírt itthon az OFFI-nál (csak ez jó) leferdíttettük (kb 2 oldal, kb 8000 HUF).
    Itthon a lefordított papirossal, a születési anyakönyvi kivonatokkal, igazolványokkal bementünk az önkormányzathoz. Ott nyilatkoztunk az asszony és a születendő gyerekek nevéről.
    Rá 2-3 hónapra a Bevándorlási Hivataltól jött a házassági anyakönyvi kivonat.
    De a házasság már akkor hivatalos és érvényes amikor Vegasban megkötitek, és el kell ismerniük más országoknak is.

    ReplyDelete
  29. Marcsi: Nem értettem félre.

    Köszönöm szépen Geri!

    ReplyDelete
  30. Sziasztok! Lenne egy kérdésem a las vegasi hàzassàgkötéssel kapcsolatban. Az utlevéllel lehet a hàzassàgkötésre jelentkezni. Amennyiben valakinek lejàrt a tartozkodàsi engedélye, azt az utlevél bemutatàsànàl figyelembe veszik? Gondolom, hogy mi a vàlasz. De hàtha tud valaki egy biztosabb vàlaszt adni. Megköszönöm elöre is tanàcsotokat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A hazassagi engedely kiallitasakor csak az adatokat nezik.
      Nem erdekli oket, hogy valaki mikor erkezett az orszagba es meddig marad.
      Egyetlen fontos a szamukra, hogy a hazassagi engedelyre beirt adatok stimmeljenek az utlevelben szereplo adatokkal.

      Delete
  31. Sziasztok!
    Engem a honosítás érdekelne, illetve annak a nem léte. Ha ez itthon nem történik meg, akkor a házasság itthon nem érvényes? Ilyenkor akár úja is lehet házasodni (másik emberrel), vagy előtte el kell válni?
    Köszönöm a válaszotokat!

    ReplyDelete
  32. Szia Anonymous!

    De, a hazassag ervenyes mindenhol, csak be kell jegyeztetni... ha nincs bejegyezve es ujra hazasodsz, az bigamianak szamit, akkor is, ha az elso (vegasi) hazassagod magyarorszagon nincs bejegyezve/anyakonyvezve. Mivel itt (USA) anyakonyvezve lett, hazas vagy. az, hogy nincs rola magyar papirod, csak egy dolog.

    ReplyDelete
  33. Sziasztok,
    csak egy tipp, en ugy hallottam Daniaban is lehet "Villamesküvöt" kötni.
    Szilvi

    ReplyDelete
  34. Sziasztok!

    Mi tavasszal kötöttünk házasságot Vegasban, de a honosítási eljárás még mindig tart. Jelenleg hiánypótlást kérnek, mivel az OFFI-ban lefordított Marriage certificate alapján szerintük nem vagyunk beazonosíthatóak. (Csak a nevünket és születési dátumunkat tartalmazza, ahogy egyébként az útlevél is.) Az Affidavit of Application for Marriage License elnevezésű okiratot kérik pótlásként beadni. Ezt tudtommal csak olyannak állítanak ki, akinek van Social Security (TB) száma, vagyis külföldinek nem.

    Van némi különbség a kinti ceruzával kitöltött kérelem és az itthoni közigazgatási eljárás között... :-S

    ReplyDelete
  35. Szia, sajnalom, hogy gondotok van vele es nem megy egeszen siman az ugy. Unokatestverem es baratnoje itt hazasodott ossze decemberben es aprilis elejere megkaptak a magyar hazassagi anyakonyvi kivonatot.
    Decemberben, miutan osszehazasodtak es hazautaztak, en megrendeltem nekik a hazassagi anyakonyvi kivonatot es az apostile-t. Mikor megerkezett hozzank, akkor hazapostaztuk nekik. Mikor megkaptak, elvittek lefordittatni az OFFI-hez, mikor megkaptak a hivatalos masolatot, bementek a Gyori onkormanyzatra. Ott az utleveluk alapjan beazonositottak oket, kellett egy nyilatkozat a feleseg es leendo gyermek neverol es be kellett mutatni a szuletesi anyakonyvi kivonatukat. Az egyetlen dokumentum, amit off fogtak, az a marriage cartificate hiteles forditasa volt, minden eredeti okmany az unokatesomeknal maradt. Kellett egy hivatalos kerelmet benyujtani a hazassagkotes bejegyzesere, amit az onkormanyzatos no megcsinalt ott helyben. Aztan az onkormanyzat felvette a kapcsolatot a bevandorlasi hivatallal es vegul a bevandorlasi hivatal kuldte ki ajanlott levelben az anyakonyvi kivonatot. gyakorlatilag 3 honap alatt bejegyeztek. Ugy emlekeznek, hogy toluk nem kertek marriage license-t bemutatni, de naluk volt minden papir.
    Fura lenne, ha egyik varosban kerik, a masikban nem...
    If your home government authorities require a copy of the marriage license, you may want to consider purchasing a certified copy of the Affidavit of Issuance of Marriage License when you come to the Marriage License Bureau. This document contains information not listed on the marriage certificate such as parent's names and parent's places of birth. Because we do not offer online ordering of documents, it is easier to purchase the affidavit when you are at the Marriage Bureau instead of waiting until you return home.

    Apostilles (Authentication of Signatures) may be required to register and finalize a marriage in a foreign country. Information regarding apostilles can be found under the Licensing Center section on the website of the Nevada Secretary of State.

    http://www.clarkcountynv.gov/depts/clerk/services/pages/marriagelicenses.aspx

    ReplyDelete
  36. http://www.clarkcountynv.gov/depts/recorder/pages/faq.aspx

    Marriage License
    The marriage license (application) is the document you filled out in the Clark County Clerk’s Office, Marriage Bureau. It contains information about the bride and groom (i.e. date and place of birth, parents names, etc.).

    To order a copy of your marriage license, please contact the Marriage Bureau at: Clark County Clerk's Office http://www.clarkcountynv.gov/depts/clerk/pages/default.aspx

    ReplyDelete
  37. Szia Marcsi!

    Köszönöm, hogy válaszoltál. Amikor szerveztük az esküvőt alaposan utánanéztem a honosításnak is és mindenhol csak a lefordított anyakönyvi kivonattal találkoztam. Több helyen írták, hogy még az apostile sem kell itthon. Hasonlóan az unokatestvéredékhez mi is beadtuk a honosítási kérelmet az állandó lakóhely szerinti önkormányzathoz. Ahogy írtad az eredeti marriage cartificate nem kellett, csak a hitelest fordítást vették el és másoltban csatolták még a születési anyakönyvi kivonatokat, valamit a személyit. Az ügyintéző elmondta, hogy az eljárást Budapesten a BÁH folytatja le minden ilyen esetben, így ő csak megküldi nekik a dokumentumokat.
    Ezt követően kaptuk a BÁH-tól a hiánypótlási végzést. Telefonon érdeklődtem, hogy hogyan képzelhető el, hogy korábban másoknál elegendő volt a marriage cartificate, mire a „minden ügy különböző és egyedi elbírálás alá esik” kimerítő választ kaptam. Sokkal többet harapófogóval sem lehetett kihúzni belőle, csak ezt tudta ismételgetni. Megpróbáltam megtudni, hogy az Affidavit csatolása valami új keletű dolog-e, mióta kell, mire a „mindig is kellett” volt a válsz. A vérnyomásom itt érte el a mérő felső értékhatárát...

    Az egészben az okoz nehézséget, hogy a házassági engedély hiteles másolatának beszerzése csak postai úton lehetséges, amihez ráadásul csekket vagy money order-t kell mellékelni. Itthonról ez elég körülményes. (Az erre vonatkozó bekezdés is mostanában kerülhetett fel a honlapra, legalábbis nem emlékszem, hogy tavasszal olvastam volna.)

    Ezt az egészet okulás képpen osztottam meg és javaslom mindenkinek, aki vegasi esküvőt tervez, hogy az engedély kiváltásával egyidejűleg szerezze be a hiteles másolatát is még ott a helyszínen (7$). Ne hagyja, hogy az itthoni bürokrácia beárnyékolja életének egyik legszebb eseményét.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajnalom, hogy problemas a dolog. A money order/csekk a kezdetektol fent volt a bejegyzesben, hisz nekunk is azzal kellett fizetni az unokatesomek apostiljat. Es pont azert, mert MO-rol nem olyan egyszeru ennek intezese... Ok sem rendeltek meg a hazassagi engedelyt de ezek szerint szerencsejuk volt, hogy nem kertek. Mindenesetre koszonom, hogy felhivtad figyelmunket erre, mindenkeppen frissitem vele az oldalt. Ha tudunk segiteni valamit, szolj.

      Delete
    2. "Because we do not offer online ordering of documents, it is easier to purchase the affidavit when you are at the Marriage Bureau instead of waiting until you return home." - erre a bekezdésre gondoltam clarkcountynv.gov honlapon, nem a blogra.

      Itt minden korrekt, még a Hackberry General Store kanapéján is ott feküdt a kutyus. :-) Utólag is köszi minden hasznos infót.

      Delete
  38. Sziasztok!
    Olvastam, hogy a Vegasban kötött esküvő is hivatalosnak számít, ha van róla magyar papírunk, ha nincs. Ha nekünk csak a szándék lenne fontos, mármint a házasságé, de a párom nem szeretné, hogy az ő nevére felvett hitel a házasság után engem is terheljen, abban az esetben, ha Magyarországon nem jelentjük be, hogy külföldön összeházasodtunk, akkor élhetünk továbbra is úgy, mint élettársak (abban a tudatban, hogy házasok vagyok.. :) mindenféle kötelezettség nélkül? És évek múlva is ki lehet kérni a magyar házassági engedélyt? Köszönöm! Csilla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Csilla, bar nem vagyunk ugyvedek, plane nem MO-on, amit irsz, annak csalas szaga van szerintunk, es nem is kivanunk ebben tanacsot adni. Amennyire mi tudjuk, a kulfoldon kotott hazassagot kotelezo honositatni. Es nem arrol van szo, hogy MO-on nem ervenyes a hazassag, amit az ember Vegasban kot. Nem jatekhazassagrol van szo. Ervenyes es hivatalos, csak honositatni kell, hogy a magyar papirok is meglegyenek rola. Hogy erre mennyi idot adnak, nem tudjuk, azt sem, hogy evekkel kesobb is ugyanugy meg lehet-e csinaltatni a honositast buntetes nelkul. Sajnos ebben nem tudunk erdembeli tanacsot adni, lehet, hogy inkabb egy magyar ugyvedtol kellene erdeklodnod. Sok sikert. Marcsi es Romesz

      Delete
  39. Sziasztok Mi olyan esküvőt szeretnénk ami nem hivatalos, mivel 8 éve együtt élünk a szerelmemmel, de nem vagyunk elválva? tudtok valami megoldást? Köszi Flora

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajnos olyat nem tudunk. Talan valami szinhaz tudna rendezni.

      Delete
  40. Sziasztok! Érdeklődnék, hogy arról tudtok-e mondani valamit, hogy turistaként kimegy az ember, felcsíp egy csajt, elveszi feleségül és utána jogosult lesz-e az ember kint maradni amerikában ennek fejében? Vagy ez, hogy működik pontosan?

    ReplyDelete
  41. NA SZOVAL :) SZEP JO NAPOT, ESTET MINDENKINEK! JO VOLT MEGLESNI EZT AZ OLDALT, SOK HASZNOS DOLGOT OLVASTAM RAJTA :) NEKUNK AZ UTOLSO REMENYUNK VEGAS LESZ :) KB 1 HONAP MULVA KINEZUNK, MIUTAN PAROM KULFOLDI, 7EV ALATT 3 ORSZAGBAN(AZ OVEBEN, AZ ENYEMBEN, MAJD AHOL ELUNK) PROBALTUK OSSZEKOTNI HIVATALOSAN IS ELETUNKET, NEM KEVES PENZT, IDOT, FARADSAGOT, BOSSZANKODAST BELESZAMITVA, KIS PIROS SZALAG, NAGY PIROS SZALAG, KIS PECSET NAGY PECSET, VEGUL KITALALTAK ALLANDOAN, HOGY VALAMI HIANYZIK :) DE MAR ROHOGUNK MINDEZEN :) ES REMELJUK VEGASBAN MAR CSAK SIKERUL ALJAS BUROKRACIA MENTESEN HAZASODNI :) SZOVAL KOSZONOM MINDENKINEK AKI HOZZASZOLT, ES LEIRTA TAPASZTALATAT. MAJD LEIROM IDE EN IS MI VOLT :) SZIASZTOK :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudom ajanlani A Novi Adventure Toursot. Segitenek a dolgok elintezeseben.

      Delete
    2. :) MEGNEZTEM A WEBOLDALT :) TOK JO :)

      Delete
  42. Sziasztok! Nekünk január 24-én volt az esküvőnk Las Vegasban, nagy élmény volt és nem kis sikert aratott itthon. Most próbáltuk megrendelni interneten a hivatalos másolatot, és bár logikusnak tűnik a leírás, elakadtunk. Esetleg tudnátok ebben segíteni, a címszavak leírásában, hogy mire kell kattintani? A nevünk már fent van, tehát elvileg rendelhető, de nem tudjuk kibogozni, hogy hogyan tovább. Előre is köszönöm!
    üdv: Lilla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Lilla!

      Ha megfelel akkor csutortokon vagy penteken delelott esetleg tudunk segiteni.
      Irj egy emailt, hogy hogyan tudunk chat-en kapcsolatba lepni es ha nektek megfelel akkor megoldjuk.

      Delete
  43. Szia Romesz!
    Koszonom szepen, ma ejjel addig ultunk rajta, mig megoldottuk. Remelem, hogy meg is erkezik.. Kulonben a szervezeskor ez volt az egyetlen hasznalhato weboldal, ezert kertem most is innen segitseget.
    Koszonom megegyszer!

    ReplyDelete
  44. Szia Romesz!
    Ha a párom J1 vízummal rendelkezik, és Las Vegasban összeházasodunk, akkor kell-e a J2 (házastársnak kérhető) vízum kérelmhez honosítani a házasságot, vagy elég később is?
    Szervusz
    Eszter

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Eszter!

      A véleményem szerint és csak is VÉLEMÉNY, hogy nem szükséges a honosítás. Mivel a vizumot az amerikai hatóságtól kéred igy a honosítás szügségtelennek tünik.

      Romesz.

      Delete
  45. Burokracia irta:

    Haiho tobb mint cool ez a varos:-) nagyon tetszik, es sokat segitett es az oldal a hazassaggal kapcsolatban is :-).






    ReplyDelete
    Replies
    1. Orulunk, ha segithettunk :) Gratulalunk nektek :)

      Delete
  46. itt a milanoi andrea (vagy burokracia nick) :) mar hazaertunk, de azota is vegasban jarunk :) egy alom volt, es ami foleg feledhetetlenne tette a vakacionkat, az a red rock kirandulas volt veletek:) azota is sztarolunk benneteket :) most a hivatalos masolatok megrendelesenel tartunk, de nem veszi be a credit cardot a rendszer, pedig minden stimmel benne:) mar napok ota probalkozunk, ha vegleg nem sikerul, majd irok nektek :) de az 100%: max januarban szeretnenk menni ismet, es akkor mar: grand canyon ismet veletek! itt most hajlani 3 ora lesz :) de nem tudok aludni :) mondom, meg vegasban "jarok"... :) :)))))))))))))))))))))meg egyszer szeretnem megkoszonni nektek a FANTASZTIKUS KIRANDULAST!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia, orulok, hogy jol ereztetek magatokat :) De azt hiszem rossz helyre irtad a kirandulasos hozzaszolast, nem a Noviek oldalara akartad irni?;) Mindenesetre jo hallani, hogy ilyen jol sikerult a kirandulas es minden mas is :)

      Delete
  47. dede rossze helyre irtam :) hiaba :)ugy el vagyok meg varazsolva, hogy mar azt sem tudom, hova irok :)

    ReplyDelete
  48. Sziasztok, Mi is megyunk iden es nagyjabol le is van szervezve a dolog. Kerdesem a kovetkezo, amikor bemegyunk az irodaba ott azonnal meg az eskuvo elott lehet igenyelni a hitelesitett Marriage License-t vagy az eskuvo utan kell? Akkor az a dokumentum mar eleg lesz ahhoz, hogy sikeruljon a hazai regisztracio? Illetve kell-e Apostille vagy sem? Azt hogyan lehet kinn igenyelni?

    Koszonettel

    Norbi

    ReplyDelete
  49. Ha valaki tenyleg leirna, hogy pontosan mit is kell csinalni lepesrol lepesre azt nagyon megkoszonnem. Nekunk meg van egy olyan problemank is, hogy Angliaban elunk.:) Tehat a Magyar burokracia megnehezebben erheto el.

    Koszonettel
    Norbi

    ReplyDelete
  50. Ja es meg valami :)
    Ez a link http://www.clarkcountynv.gov/depts/Recorder/Pages/OrderingCopies.aspx
    ugyanazt a celt szolgalja, mint ez:
    If your home government authorities require a copy of the marriage license, you may want to consider purchasing a certified copy of the Affidavit of Issuance of Marriage License when you come to the Marriage License Bureau. This document contains information not listed on the marriage certificate such as parent's names and parent's places of birth. Because we do not offer online ordering of documents, it is easier to purchase the affidavit when you are at the Marriage Bureau instead of waiting until you return home.

    Vagy ez ket kulonbozo dolog?

    Koszonettel
    Norbi

    ReplyDelete
  51. Amugy ez a magyar burokracia ez jo kis dolog. A legbontolultabb resze az egesznek. Elvileg delutan besetalunk a bureau-ba, mivelhogy lesz preorder a marriage licensere ezert nem tarthat sokaig a kiallitas, amig ott vagyunk kerhetjuk ezt az Affidavit azonnal es ott meg is kapjuk? Aztan meg az eskuvo utan 3 napot leszunk Vegasban. Ha jol ertelmezem nem kell mar visszamenni semmi hivatalosert csak a marriage licenset kell letolteni es ott lehet kartyaval is fizetni? Egyeb? Bocsi hogy sokat irok, de jo lenne tisztan latni. Koszonom
    Norbi

    ReplyDelete
    Replies
    1. valaszoltam, csak nem kapcsoltam a kerdesedhez :)

      Delete
  52. Szia Norbi!
    1. a marriage licence az a hazassagkotesi engedely, annak masolatat, mint ahogy te is irtad a clark county oldalarol, egyszerubb megigenyelni, mikor mesz a hazassagi engedelyert a marriage bureau-ba. Megigenyled a marriage licence-et (amit majd a hazassagkoto helyen megtartanak) es kersz egy hivatalos masolatot (amit hazavihetsz a hazai bejegyezteteshez. (a ket kulonbozo dolgot nem ertem, melyik ketto?)
    2. elmesz hazasodni
    3. a marriage certificatet (ami a hazassagi bizonyitvany - hazassagi anyakonyvi kivonat magyarul) meg kell rendelni a clark county recorder office-tol a hazassagkotes utan az aposille-al egyutt (ezt vagy kerik otthon, vagy nem, volt mindkettore pelda) Amit a kezedbe adnak a hazassagkoto helyen az csak egy szuvenir oklevel, nem hivatalos okirat. Az eredetit csak a hazassag bejegyzese utan lehet megkerni, ami altalaban masnap tortenik a recodrer office-ban.
    4. Hazamesz, varod a papirokat.
    5. Bemesz az onkormanyzathoz es megkered a honositashoz szukseges kervenyt, azon rajta vannak a szukseges papirok.
    6. lefordittatod hivatals forditoirodaban a marriage certificatet es license-t. Az eredetire nem lesz szukseg, csak a forditas kell nekik.
    7. beadod a papirokat, utleveled alapjan kell igazolni a szemlyazonossagot, az onkormanyzat felveszi a kapcsolatot a bevandorlasiakkal es a bevandorlasi hivatal kikuldi a magyar hazassagi anyakonyvi kivonatot.

    Remelem segitettem, csak azt nem ertem, hogy "ez a ketto ket kulonbozo dolog?" :)

    ReplyDelete
  53. Szia Marcsi,

    Koszonom valaszod.
    1, Marriage Licence kell az eskuvohoz
    2, certified copy of the Affidavit of Issuance of Marriage License
    Ezt ott tudom kerni amikor a Licence-t? Vagy ez hosszabb ideig tart stb?
    3, Marriage Certificate? Mindenkeppen be kell menni az Irodaba vagy Interneten is el lehet intezni itthonrol? Latom, hogy ezen az oldalon csak copy-t lehet kerni, az iroda eredetit ad, vagy ok is csak masolatot.
    4, a Los Angelesi konzul szerint Apostille nem kell Magyar/USA dolgokhoz

    ez a ketto ket kulonbozo dolog nem kell vele foglalkozni :D

    Koszonom segitseged.

    Norbi

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Igen, a mariage license (hazassagkotesi engedely) kell ahhoz, hogy osszehazasodjatok. Az engedelyt elo lehet rendelni az online pre-applicationnel, de ettol fuggetlenul mindent ott kell szemlyesen intezni es mindket felnek meg kell jelenni. Csak a papir kitoltesenek az idejet sporolod meg.
      2 az affidavit of issuance of marriage license kellhet a magyarorszagi hitelesiteshez (unokatestveremektol nem kertek, de volt akitol igen, ugyhogy en mindenkepp megvennem). Ez bizonyitek arra, hogy a hazassagra volt engedely. Ezt nem lehet online rendelni. Ott helyben, mikor keritek a hazassagkotesi engedelyt, akkor kell kerni az affidavitot a marriage bureau-tol:
      Because we do not offer online ordering of documents, it is easier to purchase the affidavit when you are at the Marriage Bureau instead of waiting until you return home.
      http://www.clarkcountynv.gov/depts/clerk/services/pages/marriagelicenses.aspx
      3. A marriage certificatet csak az utan lehet megrendelni, hogy a county recorder bejegyeztek. A ceremoniat lebonyolito ministernek (pap, anyakonyvezeto) 10 napja van, hogy kiallitsa es a recorder fele leadja a hazassagi anyakonyvi kivonatot bejegyzesre, a recorder office-ban alairjak es bejegyzik masnapra, keszitenek rola egy mikrofilmet es ugy orzik digitalis formaban. Ezek utan lehet rendelni. Amikor megrendeled a hazassagi anyakonyvi kivonatot, akkor ok azt egy hivatalos, dombornyomott papirra nyomtatjak es elkuldik. tudom, hogy copynak hivjak, de ez mindegyik hivatalos okirat es NEM csak egy masolat. Masolat olyan ertelemben, hogy MASik peldany, de nem "masolat". Csak ok igy hivjak. Copynak. Ha 10-et rendelsz, akkor 10 dombornyomott eredeti "masolatot" (peldanyt) kapsz. $15/db. Legalabb 2-t rendeljetek. Ez a 10 nap persze altalaban nem annyi, csak ha nagyon el vannak havazva, ennyi idejuk van ra. Altalaban masnap elkuldik es harmadnapra be is jegyzik. Na ebbol kell neked rendelni , amit aztan le kell fordittatni es az eredetit (angolt) megrathatod, mert a magyar hatosagoknak csak a forditas kell. Rendelni lehet online, levelben vagy szemelyesen. Ha szerencsetek van, mire el kell mennetek, kesz lesz, ha nem, akkor online vagy levelben kell rendelni. Levelben money ordert vagy cashier/s check-et kell kuldeni, online es szemelyesen elfogadnak hitelkartyat de van $5 processing fee.
      http://www.clarkcountynv.gov/depts/Recorder/Pages/OrderingMarriageCertificate.aspx
      4. En ugy tudom, hogy az Apostille azok kozott az orszagok kozott egy ELFOGADOTT dokumentumhitelesitesi forma, akik a Hagai egyezmenyt alairtak. Magyarorszag resze volt a hagai egyezmenynek. Bar tevedhetek...
      When a citizen of a foreign country that abides by the Hague authentication treaty is married in Las Vegas, proof of the marriage consists of a certified copy of the marriage certificate (proof that the marriage ceremony was performed) and an Apostille.
      http://www.clarkcountynv.gov/depts/Recorder/Pages/Apostille.aspx

      . Az Apostille-t a Secretry of State-tol kell rendelni, nem a marriage Bureau-tol es nem a recorder office-tol. Az Apostille megrendelesehez el kell kuldeni ez egyik EREDETI hazassagi anyakonyvi kivonatot. $20 dollar az Apostille, ha ugy dontotok, hogy megrendelitek..

      Remelem igy vilagos minden.


      Marcsi

      Delete
    2. Az Apostille nem kellett az unokatesomeknak sem, de en, magamat ismerve megvennem, hogy meglegyen...

      Delete
  54. Amugy nagyon rendesek vagytok, hogy igy segititek elveszett honfitarsaitokat.:-)

    Koszi szepen es a blog is szuper

    ReplyDelete
  55. Meg egy gyors kerdes, ha nem gaz. Ha 7.en van az eskuvo, akkor 9.en vagy 10.en mehetunk a Certificate-ert? Vagy csak igenyelni lehet? Helyben is meg lehet kapni, vagy csakis postai uton?
    Mert olvastam, hogy a certificate nelkul az Apostille nem igenyelheto?

    Koszonom
    Norbi

    ReplyDelete
  56. Szia Marcsi,

    Nagyon szepen koszi a segitseget. Lassan osszeall a kep a fejemben.
    :)

    Norbi

    ReplyDelete
  57. Sziasztok! Él még ez az oldal? Lehet még kérdezni?

    ReplyDelete
  58. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  59. Sziasztok! Mi szeptemberben megyünk ki Las Vegasba. Már házasok vagyunk 10 éve, és ott szeretnénk egy "megerősítő" esküvőt, már csak a buli miatt is. Ilyenkor mi a procedúra, mit kell ilyenkor tenni, kell-e valamilyen papírral igazolni, stb. Egyáltalán lehet ilyenkor is megesküdni, vagy csak nem házasoknak. Köszi a segítséget. B-Zs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem kell semmilyen bizonyito papir. Nem fognak ugy sem adni semmilyen "hivatalos" hazassag levelet :)

      Delete
  60. Szia Romesz! Köszönjük a válaszod. Akkor elég egy helyre bemenni, kifizetjük a díjat, és összeadnak, és mehetünk is. Valami emlék papírt se adnak róla? B-Zs

    ReplyDelete
  61. Sziasztok!

    2014 az utolsó bejegyzés... él még az oldal? Tudok valakivel érdemben kommunikálni?�� köszönöm

    ReplyDelete
  62. Üdvözlet minden online nézőnek, Gyurcsi Anna Mária vagyok, Budapesten vagyok, itt vagyok, hogy megoszthassam nekem dr. Igbinovia által végzett nagyszerű munkát. Három éves házasság után a férjemmel két gyerek van együtt, a férjem furcsán viselkedett, másokkal kimenvén, nőkkel és abbahagyta, hogy hideg szeretetét keltsen nekem, több alkalommal azzal fenyeget, hogy elválhat tőlem, ha merem megkérdezni tőle a kapcsolatait. más nők, teljesen pusztultam és zavart voltam, amíg egy régi barátom elmondott nekem Dr. Igbinovia-ról, aki segíti az embereket az elveszített kapcsolat visszaszerzésében és a házassági problémák megoldásában. Először meglepett, és megkérdezte magamtól, létezett-e valami ilyen, de úgy döntöttem, hogy kipróbálom, amikor felvettem a kapcsolatot, mindent elmondott nekem az életemről, annyira meglepett voltam, és azt mondta nekem, mit tegyek a három nap alatt, amit helyesen tettem. és az utolsó napon 48 órán belül a férjem visszajött hozzám, és elnézést kért mindaztól, amit mondott nekem. És most abbahagyja a beszélgetést más nőkkel, és most boldogan hagyunk együtt .Dr igbinovia megoldotta a válási problémát is, és ő gyógyított olyan jelentéktelen betegségeket is, mint a rák, a HIV / AIDS, a terhesség problémája, vegye fel a kapcsolatot vele, ha közvetlenül segítségére van szüksége a WhatsApp / Viber neki +2348144480786, vagy e-mailben, doctorigbinovia93@gmail.com annak köszönhetően, hogy időt töltöttél nekem .....

    ReplyDelete