Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Friday, August 3, 2012

Tankolás az USA-ban

Amit nem kerülhetünk el, ha autót bérlünk, az a kocsi tankolása. Az árak az elmúlt 7 évben 150-200%-kal nőttek, de Magyarországhoz képest még mindig jelentősen olcsóbb a benzin és a gázolaj. Az óriási távolságok miatt a benzinköltségek elég jelentős összeget ölelhetnek fel. Minden államban, városban, de még kutaknál is eltérnek az árak. A legtöbb helyen csak önkiszolgáló van, kivéve rokkant vendégeknek és Oregon államban...

5 comments:

  1. Nagyon szepen osszeszedted! Kiegeszitenem azt a reszt ahol azt irod a zoning miatt sehol sem epitenek benzikutat, uzleteket stb lakoovezetbe ... Sajnos itt Houston-ban nincs zoning igy barmit barhova epithetsz. Ebbol adodoan van benzinkut lakohaz kozvetlen szomszedsagaban. Nem az ut masik oldalan hanem kozvetlen mellette! :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koszi a pontositast, igazad van, ugy kellett volna irnom, hogy a deli nagyvarosokban, hiszen pl egy eszak kaliforniai faluban (ahol ez elso kep keszult a VW-nel) szinten nem zonas es a kut mellett ott van a haz. De Los Angeles es kornyeke (egesz del Kalifornia), Las Vegas, San Francisco stb 100%-ban zonas. Szerintem nem rossz dolog, en nem banom :)

      Delete
  2. egyebkent 99%-ban zonas Amerika ... van ennek is annak is elonye hatranya. de teny hogy szebb az a varos ahol van zona.

    ReplyDelete
  3. Felenk a kozelben egy ARCO van, aminel 35 cent kenyelmi dijat felszamolnak, ha debit kartyaval fizetek. Mivel 10-15 centtel olcsobb mint a tobbi kut a kornyeken, ezert 3-4 gallon utan visszajon az ara. Nekem bevalt.

    Ez a blog igazan kivalo, es hianypotlo mu! Epp most rakok ossze egy hosszabb del-kaliforniai turat es nagyon hasznos otleteket tippeket talatam itt. Mar tobb cimboramnak is ajanlottam aki erre fele jart, es nagy sikere volt! Koszonet a szinvonalas leirasokert es kepekert nektek Marcsi es Romesz!
    Udv,
    Csipu

    ReplyDelete