Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Tuesday, August 16, 2016

Nosztalgia kirándulás - képekben és szavakban 3

Előzmények itt (1) és itt (2)


Miután eldöntöttük, hogy szépen elindulunk délnek és átvágunk Yosemitébe, kényelmesen befészkeltük magunkat az ülésbe és felkészültünk a melegre. De nem volt vészes. Kényelmes tempóban egész nap mentünk, mígnem éjfélre elértük a Yosemite Nemzeti Park bejáratát. Ott közvetlen a bejárat mellett félrehúztunk és lepihentünk. Reggel, miután kinyitottuk a csipánkat az "Éjszakai parkolás tilos" táblával találtuk magunkat szembe :) Hmm, most már mindegy... :)
Bevezettünk a parkba. Gyönyörű. Bár így ősz vége felé minden nagyon száraz, vizesések helye üres, azért van kis forrás, ami mindig működik. Fern Spring (Páfrány forrás):


Kismókus a Glacier Pointnál, ahonnan csodálatos a kilátás a Half Dome-ra:


Oszkár is élvezte a kilátásat (a lábai be vannak kötve, mert egy kicsit heves labdázás után megsérültek a kis párnácskái, így be kellett ragasztani, hogy ne vérezze össze a kocsit. Nagyon jól viselte a kötést és most már szépen gyógyul neki):


Kilátás a Half Dome-ra:

Az őszi színek már előbukkantak itt a magasban:

A Yosemite völgy:

Mikor megálltunk piknikezni és utána sétálni, Oszi egyből kiszúrta a patakot (szagról) és már ment is :) Sajnos nemzeti parkokban nem szabad elengedni a kutyát, így csak pórázon élvezhette a vizet...

A szárazság a patakmedren is mutatkozik:

Őszi színek:

Felhők gyülekeznek:

Autókázás közben egy maci barangolt át előttünk az úton:

Sajnos Oszi is észrevette és ugatni kezdett, így csak kapkodva fényképeztem, semmi beállítást nem néztem, lencse sem a legjobb volt a gépen, így nem lett a jó a kép, de azért kivehető a kis medve. Van 2 fülbevalója is:

És nemsokára ezután történt a baj...

No comments:

Post a Comment