Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Tuesday, March 2, 2010

Death Valley Nemzeti Park



Las Vegastol 145 merfoldre 234km van Death Valley, ami helyi meretekben nezve szinte nem tavolsag.


Utkozben nincs sok latnivalo, de ez evszak fuggo mert tavasszal gyonyoruen kiviragzik a sivatag.

11 comments:

  1. A Belsőségről keveredtem hozzád.Szerintem lesz még pár ember, aki hozzám hasonlóan élvezettel fogja olvasni a posztjaidat.
    Tetszik a stílus, sok az információ, és bár nincs tervbe konkrét útitervként az USA, de jó képzeletben veletek "közösen" végigjárni ezeket a tájakat. Tudom, nemrég indítottad a blogot, de ha lesz rá időd, kedved, akkor a látnivalókról bővebben is írhatsz azok kedvéért, akik a linkelt oldalokon kívül a Te személyes benyomásaidra is kíváncsiak.
    Az USA-ban való közlekedésről szóló bejegyzés pedig telitalálat.
    Sok sikert, már a kedvencek között vagy :)

    ReplyDelete
  2. köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy tetszik.

    ReplyDelete
  3. Úgy örülök, hogy megtaláltam ezt a blogot. Októberben megyünk a nyugati partra, még sosem voltam ott. Szeretnék végigmenni a Death Valley-n, de van egy pár -lehet, hogy buta- kérdésem. A honlapukon írták, hogy előfordul sok mérges kígyó, skorpió és pók, ti találkoztatok valamivel? Szerinted, ha San Franciscoból indulunk a Yosemite-n és a Death Valley-n keresztül, mennyi idő alatt érünk Las Vegasba? A mapquest 12 órát ír, szerinted is kb annyi? Nézelődni inkább csak a kocsiból szeretnénk (mert én beszari vagyok :)), tehát arra nem kell idő, de gondolom, hogy a parkokban nem lehet gyorsan menni. Választanom kell a következők közül: vagy ez a fent említett túra, vagy San Franciscoból LA-be az óceán parton, szerinted melyik éri meg jobban? Mennyi idő alatt lehet átjutni a Death Velley-n? Bocsánat a sok kérdésért, de úgy örülök, hogy valakinek fel lehet tenni :)

    ReplyDelete
  4. Vigzol: Death Valley-n átmenni, kb 2 óra. De akkor nem álltatok meg sehol és egyetlen kőbe se rugtatok bele. Autóbol megnézni én egy teljes napot kalkulálnék nap keltétől napnyugtáig.
    A San Francisco-Las Vegas útra elegendő valószinüleg a 12 óra, de megint csak úgy ha sehol nem álltatok meg bambulni. Főleg ha az érdekesebb helyeknél kis kitérőt is tesztek és javaslom, hogy tegyetek mert azért építettek oda utat, mert valóban egyedi látványt nyújt.

    Ha nem akartok Yosemitében nézelődni akkor én inkább az óceán parti utat javaslom, de ez a választás nehezemre esik, mert mind a kettő nagyon érdekes és egyedi.

    ReplyDelete
  5. Romesz köszönöm szépen a gyors választ! Végül sikerült úgy megoldanom a dolgot, hogy mindkét útvonal beleférjen, nem szívesen hagytam volna ki egyiket sem. Még egy kérdésem lenne a nemzeti parkokkal kapcsolatban: szerinted ha megyünk San Diegoból LA-be, érdemes kitérőt tenni a Joshua Tree nemzeti parkba?

    ReplyDelete
  6. Vigzol:
    Ha nem esik utba akkor nem utaznek azert 2 orat, hogy megnezzem. Sivatag az egesz, hasonlot lehet latni deulnyugaton minden fele. Avval a kivetellel, hogy itt nincsenek lakohazak es a terulet erintetlen. Valojaban a Death Valley-t is kihagynam ha nem esik utba. Nem vesztegetnek idot ra. Sokkal szebb latnivalo Yosemite, Sequoia-Kings Canyon

    ReplyDelete
  7. vigzol:
    A joshua park valoban kihagyhato, ha idoszukeben vagytok. Szep az is, mint mindegyik nemzeti park, de nem yosemite :)

    Pókokkal kapcsolatban: Mint Észak-Amerika legmelegebb része, A DV rengetek póknak, kígyónak, skorpiónak ad természetes otthont, és mivel nemzeti park, így nagyrészben érintetlen terület, tehát valóban rengeteg él ott belőlük. Mi még nem találkoztunk egyel sem. Pedig már vagy 5x voltunk a death valleyben. Ne úgy képzeld el, hogy dzsungelbe mész, akol bármelyik fáról egy pók udorhat a nyakadba. A kontinens legszárazabb területéről van szó, tehát a tavaszi virágokon kívül nem sok növényzet van ott. Néhány természetes óázis homokból kinövő pálmafákkal. Ha picit is figyelsz, hogy hova lépsz, nemigazán lehet baj. Októberben elvileg már kellemesebb az idő, tehát nyugodtan ki lehet szállni a kocsiból, kényelmesen sétálgatni. Maximum ne mászd meg a homokdűnéket.

    Megkérdezhetem, hogy miként oldottad meg az útvonalat, hogy mindét (yosemite+DV ÉS az óceánparti út is) beleférjen?

    Csak csatlakozni tudod férjecskémhet, ha nagyon időszűkében vagytok, inkább nézzétek meg sequoiat és kings canyont, mint DV-t, de ha Las Vegasba mindenképp eé akartok jönni, akkor jó így az út.

    ReplyDelete
  8. Kedves Romesz és Marcsi köszönöm szépen a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok, el sem tudjátok képzelni mennyit segítettetek :) Már napok óta csak tervezgetek, hogy le tudjam foglalni a jegyeket, de olyan nehéz úgy, hogy egyáltalán nem ismerem azt a részt.
    4 várost akarunk útba ejteni: San Diego, LA, San Francisco és Vegas. New Yorkból megyünk repülővel, és végül úgy sikerült kisakkoznom, hogy San Diegoba megyünk, onnan LA, onnan SF és végül Vegas, így sikerült belerakni mindkettőt, de mire én erre rájöttem.. :)

    Viszont most már az elmondásaitokból úgy vélem, hogy Joshua meg DV kimarad, és inkább a Yosemite-re hagyok egy egész napot, fantasztikus lehet a leírásotok alapján.

    Marcsi: köszönöm, hogy külön kitértél az állatokra, tényleg elég gyáva lány vagyok, szeretem előre tudni, hogy mivel állok szemben :)

    Köszönöm szépen még egyszer a rengeteg segítséget, remek a blogotok!!

    ReplyDelete
  9. Viszont én azt azért elmondanám, hogy szerintem, nem nagyon hasonlítható össze a Yosemite, Kings canyon, Sequoia a Death Valley-vel, mert az utóbbi teljesen más. Nekem életem legnagyobb élménye a Dantes view és a naplementekor 10 percenként változó táj... :)

    ReplyDelete
  10. Sziasztok! Csilla vagyok, már írtam az autóbérlésnél. :-)
    Mi Vegasból megyünk Death Valleybe, onnan a Yosemite felé, másnap Yosemite és onnan indulás San Franciscoba. Hol érdemes szerintetek megszállni? Fresno vagy Mammoth lakes? Ezeket találtuk, de nem igazán látom át a Death valley-t. Melyik szebb szerintetek ha délről megyünk be a Yosemitebe vagy ha keletről? Üdv,Csilla

    ReplyDelete
  11. Szia Csilla.
    Csak egy megjegyzes az autoberlesre, az Alamo oldalan ott van az "about us", "FAQ's", "renters Requirement alatt, hogy NEM KELL nemzetkozi jogositvany, ha latin betukkel van a jogositvany.
    Alamo
    "If the driver's license is in a language other than English, but the characters are in English (i.e. alphabet is an extended Latin-based alphabet like German, Spanish, etc.), an International Driver's Permit is recommended but not required."
    (Feltettem a valaszt az autoberles topikhoz is.)

    Az utvonalhoz:
    nem tudom, mennyire nezted a terkepet, de Fresno fele 250 merfolddel hosszabb az ut, es olyan, mintha Gyorbe mennel Pecsrol Debrecenen at. Death Valleybol egyertelmuen a keleti bejarat fele erdemes menni, mert ha a "deli" (del-nyugat inkabb) bejaraton mesz, akkor meg kell kerulni delrol a sierra nevadat, Kings Canyont, stb. Ha Sequoiaba nem terveztek menni, akkor egyertelmuen a keleti bejarat. At Yosemiten es ugy San Francisco.
    keletnek
    del-nyugatnak
    Del fele nem hegyeken mentek at, viszont keletnek vegig a sierra nevada menten haladtok, szebb is arra, nem csak rovidebb. Szallas viszont lehet, hogy dragabb lesz, Mammoth helyett esetleg Bishopban olcsobb szallast talalhattok, az sincs tul messze a Parktol.
    (udv> Marcsi)

    ReplyDelete