Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Monday, March 8, 2010

Szálláslehetőségek a Nyugati parton

A közlekedési és étkezési tippek után szeretnék pár szót szólni az alvási lehetőségekről a nyugati államokban. Két fő részre osztom a bejegyzést: kemping és hotel/motel szállás. 



10 comments:

  1. Hát ez nagyon hasznos volt, nekem a motel6 a legszimpatikusabb. Tényleg, a közbiztonság milyen? Mire érdemes vigyázni? Írod, hogy azért semmit ne haggyunk az autóban. A rendőrökkel, hogy viselkedjen az ember?
    Gábor

    ReplyDelete
  2. Nekem a super 8 volt szimpatikusabb, de láncon belül is gyakran változik a minőség. A közbiztonsággal általában nincs gond. A problémás környékek (általában a downtown közelében és nem a külvárosban) messziről kiszúrhatók. Ilyen környéken nem állnék meg... A rendőröket érdemes tisztelni arrafele és akkor nem lesz gond. Általában szükségtelenül nem macerálják az embereket. Ha autóval megállít, ne szállj ki a verdából és ne kezdj el kotorászni a kesztyűtartóban vagy az ülés alatt a papírokért. ELőbb szólj neki, hogy mit és hol keresnél és akkor nem lő le ;)

    ReplyDelete
  3. Koszi Geri, tokeletes osszefoglalas :)

    ReplyDelete
  4. Köszi az infókat. Lenne egy-két kérdésem, ha lehet.
    Mennyibe kerül egy átlagos kempingben 1 éjszaka, 1 autóval 4fő-re?
    A vadkemping mennyire biztonságos? Gondolok itt a vadakra és a vadőrre is? :)
    Egyáltalán szabad-e?

    Köszi,
    Tamás

    ReplyDelete
  5. Szia Tamas, az arak valtozoak, fugg attol, hogy melyik allamban vagy, hogy NP teruleten vagy-e, stb. 10-tol akar 50 dollar is lehet (CA allami kempingben 35-45) az ar, altalaban jarmuvekre szamolnak, csak nagyobb letszam eseteben van extra dij, 4 fo az benne van az arban (altalaban).
    Vadkempingezni lehet, amig el nem kapnak.... ;) Medvelakott teruleten nem probalkoznek, az biztos, iden eleg sok baleset volt... van ahol szabad, van ahol nem (medves teruleten biztosan nem), ez terulet fuggo es mivel mi nem szoktunk, nem nagyon tudok pontos tanacsot adni. Mi mindig a biztonsagos kempingben alszunk :)

    ReplyDelete
  6. Marcsi,köszönöm a választ!!!
    Tamás

    ReplyDelete
  7. Szia Romesz! Gratulálok az oldalhoz. Végre egy ténylegesen jól használható oldal, tele hasznos, gyakorlati információval. Jövő április végén készülünk Kaliforniába, és a szállásokról jutott eszembe a videokamera akkujának a töltése:) Úgy tudom a hálózati feszültség eltérő az USA-ban. Mit javasolsz vigyek magammal itthonról valami invertert, vagy fel vannak készülve erre az európai problémára?

    ReplyDelete
  8. Szia Tangens Alfa!
    A halozati kulnbsegre nincsenek a szallasadok felkeszulve.
    Nezd meg a toltot, hogy mukodik e 110V-al. A modernebb keszulekek mar mukodnek 110 vagy 220v-rol is. Ha mukodik akkor kell egy konnektor adapter, mivel az USA-ban nem kerek hanem lapos erintkezo kell.

    ReplyDelete
  9. Sziasztok!
    Nagyon jó és hasznos az oldal, nagyon szeretem olvasgatni :)
    Egy olyan kérdésem volna, hogy ha valahol kempingezni szeretnénk és kiváltjuk a helyet akkor ha nem lakókocsival vagyunk hanem sima autóval akkor itt aludhatunk az autóban vagy muszáj sátrat állítani? Idén augusztus végén tervezünk egy nagyobb dél-nyugat amerikai nemzeti park járós túrát. Főként a Grand Canyonnál gondoltunk kempingezésre mert ott minden más szállás nagyon messze van vagy nagyon drága.
    Üdv
    Tünde

    ReplyDelete
  10. Szia Tunde :) Orulunk, hogy tetszik az oldal
    A Grand Canyonnal, ha talalsz helyet a kempingben, akkor nyugodtan aludhatsz a kocsiban, nem lesz tul kenyelmes, de nem tilos. Sokan alszanak kempingekben pick up truck-ban, vagy nagyobb SUV-ban, mi a VW buszban szoktunk, az sem lakokocsi hivatalosan, hanem szemelyauto. Van foglalasi lehetoseg par kempingnel, ami annyibol hatrany, hogy esetleg hamar elfogynak a helyek. Viszont azt irjak, hogy az erkezesi sorrend alapjan foglalo kemingek altalaban a kora delutani orakban mar megtelnek. Ha nincs sator, akkor nemnagyon tudsz otthagyni semmit, ami azt mutatja, hogy az a hely fogalt, igy bonyodalom lehet belole, mi pl ki szoktunk tenni kemping szekeket es par konyhai cuccot, ha elmegyunk (nekunk sincs sator), hogy masok lassak, az a hey mar foglalt es igy nem lesz kesobb belole bonyodalom. Kempingeken kivul pihenohelyeken (rest area) lehet aludni kocsiban, varosokon belul, bevasarlokozpontok parkolojaban, parkolohazakban, stb nem, es erre figyelnek is.

    ReplyDelete