Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Friday, June 25, 2010

Az eddigi bejegyzések összegezése

Ami az eddigi posztokban szerepel itt egy térképre tettem be, hogy könnyebben áttekinthető legyen. Nem térek ki részletes leírással az útvonalra. Szerintem ez a legpraktikusabb és a legtöbb látnivalót nyújtja.

Nagyobb térképre váltás






27 comments:

  1. Szerintem nagyon jo utvonalat allitottal ossze. Ha valaki Magyarorszagrol jon kalandozni, ez egy kivalo utiterv.

    ReplyDelete
  2. Tudtam, hogy rád számíthatok :D

    ReplyDelete
  3. Szia!
    Nagyon ötletes! Tetszik!:)
    Remélem ti is fuldokoltok már a höségtöl, nem csak mi. :):):)

    ReplyDelete
  4. Szia Niki!
    Itt jelenleg hideg hullam van :) A homero delelott 11kor 91fokot mutat, de szerintem nehany fokkal lefele csal.

    ReplyDelete
  5. Hova lettek a nevadai elhagyott varosok? A kovetett blogok kozott latom a posztot, itt meg nem...

    ReplyDelete
  6. bocsanat a felrevezetesert :D felraktam mert meg kellett neznem valamit a kulalakjan, de aztan leszedtem mert nagyon az elejen jar a bejegyzes.

    ReplyDelete
  7. Sziasztok!
    Most találtam rá a blogra, és nagyon örülök, mert hasznos infókat találtam. :)
    Mi az ősszel tervezünk egy nyugati parti túrát, de sajnos max 16-18 napunk lesz rá. Mindenképpen szeretnénk megnézni San Franciscot, Vegast, a Grand Canyont és Los Angelest: Amiben a segítségeteket szeretném kérni, az az utazás...mit javasoltok? Szeretnénk minél többet autóval megtenni, de félek, hogy fárasztó és lassú...Mit gondoltok? Mik azok a látnivalók, amiket semmiképp nem szabad kihagyni, és szerintetek mennyi időt érdemes eltölteni az egyes helyeken? Köszönöm előre is a segítséget! Évi

    ReplyDelete
  8. Szia Evi!

    Ha a terkep alatti "nagyobb terkepre valtasra" kattintasz akkor kinyilik egy uj ablakban es azokat a pontokat amik tul hosszura nyujtjak az utat vagy nem erdekelnek torolni kell. Akkor meglatod milyen tavolsag es mennyi ido szukseges az egesz utra. Autoval menni a legpraktikusabb, egyaltalan nem lassu szerintem es szinte mindenutt praktikusabb, tomegkozlekedes alig van es a varakozas a megalloban nagyon idorablo. A terkepen jelolt latnivalok amit mi javasolni tudunk, de ha ugy erzed valamelyik tul nagy kerulo akkor azt ki kell hagyni.
    Probald megnezni a terkepet ezek nelkul.
    Four Corners
    Monument Valley
    Arches National Park
    Bryce Canyon National Park

    ReplyDelete
  9. Sziasztok,... jó az utiterv.. hasonlót állítottunk össze mi is... december elején érkezünk, és január elején megyünk vissza.. LA. frisco, Salt lake, Moab, vegas, Sandiego.. :)
    Moab-ban karácsony, és Vegasban szilveszter.. :)

    ReplyDelete
  10. Már izzadok az utitervvel, a napokat nagyon nem tudom előre belőni... fogalmam sincs milyen távolságokat lehet megtenni autópálya nélkül... grrr.. Ráadásul az első 6 nap LA, és utána indulnánk a körre.. :)
    az elöbb nem írtam nevet... bocsi..

    Vilmos

    ReplyDelete
  11. Autopalya nelkul is szinte tuti lehet menni 350-400 merfoldet egy nap. De ha nem kell nagyon sietni akkor felesleges. Az utolso utunkon volt olyan, hogy egy nap kevesebb mint 200 merfoldet mentunk.

    ReplyDelete
  12. pont ez a lényeg,hogy nem szeretnénk sietni, viszont az előre befoglalt szállásra azért jó lenne odaérni.. eredetileg be szerettünk volna menni olyan helyekre is ahova írtad hogy nem lehet... :(( így azt kihúztuk..(pl yosemite) a nagy kérdés hogy 6 nap alatt el tudunk e jutni moab-ba La-ből... :)) nem pályán.. és frisco-salt lake útvonalon.. nyílván ezer látnivaló van ezen az úton és amit csak lehet azt szívesen megnéznénk.. Moab-ba 23-tól van a szállásunk... jah..és a nagy kérdés,amire a neten nem találtunk egyértelmü választ.. mennyire járhatóak ezek az útvonalak decemberben.. :)) van ahol havat írnak..van ahol napsütésről beszélnek..úgyhogy egyenlőre nem tudom hogy naptejet vigyek,vagy sílécet :))

    ReplyDelete
  13. uhh..és egy kérdés.. mivel a szilvesztert vegasban töltjük, ki kell e ott öltözni? elvárják e ezt,vagy mindenki ahogy akar úgy van? :)) tudom béna kérdés de nem terveztünk nagyestélyit vinni.. :) Gondolom vannak ott olyan partyk ahova nem engednek be csak megfelelő ruházatban....

    Amúgy nagyon klassz az oldalatok.. nagyon sok jó infót sikerült találni rajta és nagyban segíti az előzetes tervezést.
    köszi!!!

    ReplyDelete
  14. Lehet, hogy felre ertetted, Yosemitebe be lehet menni telen is, de csak a sierrak nyugati oldalrol. Mert a keleti bejaratot lezarjak a ho miatt. Erdemes telen is meglatogatni, mert gyonyoru tud lenni. Nem tudom, hogy jelenleg is mukodik e, de egy idoben volt szabad teri korcsolya palya is kozvetlen a sziklafalak toveben. LA es Moab kozti tavolsag, csak 1400 merfold, szerintem minden gond nelkul megoldhato. En ezert nem szeretek elore foglalni, mert soha nem tudom, hogy melyik nap meddig megyek el. Kulonben inkabb a Los angelesi tartozkodast vagnam inkabb rovidebbre.. nekem 6 nap sok belole.. Foleg ha veletlen be jon a csunya ido. Las vegasban az ev minden szakaban szinte minden hova beengednek barmilyen ruhazatban. Ha nem akartok valamilyen specialis partyra menni akkor akar shortot is felvehetsz, bar hideg lesz. Olyankor elofordul, hogy ejjel fagy van mar....


    Reno es Salt Lake city kozt, nem is nagyon tudtok mashogy menni mint a 80ason es nem is erdemes. Kietlen es hosszu az a szakasz lapos es azt hiszed majd, hogy soha nem lesz vege.

    ReplyDelete
  15. igen igazad van... mi sem foglalunk útközben sehova sem.. de a karácsonyt nem akartuk megrizikózni.. a 6 nap meg LA-ben azért mert elégnagy kört akarunk ott is megtenni.. sajna ez a 24 nap sem elég mindenre.. de hát ez van sajna.. :)

    ReplyDelete
  16. Szia Romesz.. ma este új döntés született,ebben közrejátszott az általad említett nagy semmi reno és salt lake között.. nos erre nem igazán vagyunk kíváncsiak.. :) sőőt frisco sem érdekel annyira.. úgyhogy megcélozzuk a yellowstone parkot.. :) amúgy is nagy terepjárót béreltünk úgyhogy inkább a parkok mint a városi villamosok :)) remélem nem lesz zárva a tél miatt a park,,, :))

    ReplyDelete
  17. Wow,

    Nem tudom milyen telen Yellowstone de nekem ugy tunik nagyon kiesik a korutbol. Minden esetre erdekes lehet telen Wyoming.

    Vagy lehet, hogy elirtad es Yosemitet akartal irni inkabb?

    ReplyDelete
  18. :DD nem..nem írtam el.. yellowstone..:) igazából van már pár fix időpont, de a LA után egyenesen felmennénk oda,salt lake-en keresztül, és onnan egy kisebb körrel vissza moab.. :)pikes peak érintésével.. :DDD elvileg beleférhet..aztán majd meglátjuk... sivatagot már láttunk épp eleget,inkább a hegyek és a parkok.. Lehet túl sokat akarunk egyszerre de majd kiderül... :))
    Mi a véleményed?? teljesíthető? 17-én reggeltől 23-a estére kell moab-ban lennünk.. :)

    ReplyDelete
  19. Szia Vilmos!

    Azt kerded meg lehet e csinalni LA-Yellowstone-t.
    Igen meg, de minek?
    Telen a park alszik. Az utak nem jarhatok es nem is lehet bemenni autoval. Snowmobile-al (naponta 380 darab) vagy a park altal szervezett hojaro busszal lehet csak bejutni, illetve sifutok is bemehetnek. Egy vagy ket bejarat van csak nyitva ahol talan lehet szallast szerezni, de szerintem ha nem foglaltatok szobat akkor mar nem is lesz hely. A masik a yellowstone-i tel az nem olyan mint MO-n megfelelo felszereles nelkul nem erdemes odamenni.
    Raadasul csak azert elvesztegetni egy teljes napot az utra, hogy a parkbejaratot megnezzetek nem erdemes.
    En inkabb a LA-SF partot ajanlanam vegig autozni, ilyenkor ott tobb a latnivalo.
    A masik dolog, hogy nem olyan veszes a Reno-salt Lake ut. Csak kicsit kietlen :)

    ReplyDelete
  20. Ha megnezed a kisterkepen, ott mutatjak, hogy novembertol aprilisig a park utjait nem takaritjak es csak egy kis eszak-eszakkeleti resz jarhato.

    es irjak a szovegben is, hogy zarva vannak az utak

    ReplyDelete
  21. köszi a park térképet..ezt én nem találtam.. :)
    a snowmobillal semmi gond, rendszeres használói vagyunk.. :)jan végén megyünk egy 1hetes túrára.. és nem a Mo-i télhez hasonlítom az ottanit.. Egész évben utazunk..eddig ez a része még kimaradt az usa-nak..a délit már ismerjük.. illetve kevés kontinens van még amit nem láttunk..de a segítség a jó tanácsokban az mindig jól jön!!
    Igen az Sf-La part az nagyon jól hangzik...és az biztos gyönyörű, csak a többi ne lenne utána.. :))
    Azt nem tudod véletlenül,hogy pikes peak-et is elborítja a hó? Moab-ba pl azt mondták hogy nem minden télen van hó.. tavaly volt azelött meg semmi.. de ott takarítják a park nagy részét. állítólag.

    ReplyDelete
  22. Szia Vilmos. Nem semmi lehet egesz evben utazni, el tudnam viselni :)) Bár én minden szempontból a mérsékelt időt szeretem, nem mernék nekivagni a Wyoming-i meg montanai télnek. :))
    Pikes Peak télen csak vilagosban közelithető meg (9am-3pm), off road 19 merföld és hó természetesen lehet. Bár nem kap annyi havat, mint a Rocky többi része, nem szabad arra számítani, hogy száraz lesz.
    Moab már más tészta, ott ritka a hó és ha van is, 1-2 napnal nem tart tovabb (persze ez is általános infó, amit a kedves természet bármikor megcáfolhat). Decemberben az átlag csapadék 1,5 inch és nem esőben, hanem hóban) Moab (arches és canyonlands) nappal nagyon kellemes piknikező/túrázó idő is lehet, napsütéses napok száma nagyon magas, valószínű fagypont felett van a hőmérséklet nappal. A sziklák északi, árnyékos oldala azonban jeges, csúszós lehet, vigyázni kell. (de gondolom ilyenekkel tisztában vagytok)
    Las Vegasban hol sikerült szállást foglalnotok? Most néztem, szép kis árak vannak 31.-ére... A szilveszteri Las Vegasnak megvannak a maga sajátosságai. Persze vannak kiöltözős partik, de nagy százalékban (95) az ember úgy öltözik, ahogy tetszik és hát hadd mondjam, hogy mindenkinek masképp tetszik :) Egy sima szerda délután 5-kor sétálhatsz a strip-en és láthatsz nagyestélyis nőktől a papucsos szabadidőruhás csajokig bármit. Teljesen vegyes.
    Arra pedig, hogy "silecet hozzal vagy naptejet", ha L.A. és Yellowstone meg Tosemite a terv, akkor mindkettőt. :))

    ReplyDelete
  23. Szia Marcsi

    Nem rossz egész évben utazni,hozzáteszem ez munka is néha egyben.. :)) de ez így jó!! Mi is a mérsékeltebb időt szeretjük,de ha ez most így jön ki akkor ezzel sincs semmi gond.. :))
    Igen...mostmár mi sem vágunk neki a wyoming-i télnek...ismét átterveztük az utat.. köszi a pikes peak infót,arra megyünk csak dél felől közelítjük meg.. így a táv akkor marad mint frisco felé csak reméljük nem hóban :)) phoenix felé indulunk és úgy felfelé colorado felé kicsit kalandozva új mexicoban,és persze onnan moab.oda csakis az offroad-ért megyünk:))ott is le van foglalva már a kocsi is meg a szállás. reméljük ez marad véglegesnek.. :)) már be vagyunk sózva eléggé :) és már nagyon mennénk de hát ugye van még meló is..
    igen vegas..háát a szilveszteri árak azok pont a 3 szorosa mint a normál.. :) a hard rock-ban foglaltunk szállást. ez jön be nagyon nekünk.. :) 27 től leszünk ott 2 ig. persze szeretnénk onnan is bőven kalandozni, túrázni.
    Köszi a ruházatos infókat.. :)) hasonlóra gondoltunk de így jobb a megerősítése.. :)

    ReplyDelete
  24. Mi a Celine Dion show-n voltunk és volt aki estélyiben volt aki sortban volt.Teljesen mindegy mit veszel fel.

    ReplyDelete
  25. Halihó

    Király az utiterv, már nézegettem én is ezek közül többet. Arra már rájöttem, hogy Amerika sokkal nagyobb, mint amennyit időnk lesz megnézni, de majd szelektálunk. Muszáj a lehetőségeket és a terveket összhangba hozni :)

    Teo >

    ReplyDelete