Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Friday, June 11, 2010

San Francisco 49 mile város néző körútja

San Franciscóba érkezők felkészültség nélkül nem tudnak mit kezdeni a rengeteg látnivalóval. Ilyenkor a legegyszerűbb megkeresni egy "49 mile scenic drive"  táblát és iránytól függetlenül elindulni a jelzett úton.



13 comments:

  1. Nagyon jól hangzik!
    Egyszer szeretnénk majd elmenni arra, nagyon jó hogy írtál erről, köszi :)

    ReplyDelete
  2. Pyry: Ezen az útvonalon azért jó végig menni, mert szinte minden túrista látványosságot érint. Szinte mindenütt meg lehet állni fényképezni.
    Örükök, hogy tetszik és köszönöm a hozzászólást.

    ReplyDelete
  3. Azt hiszem rég találtam ilyen hasznos dolgot az internet feneketlen bugyraiban:)
    Három hete érkeztem SLC-be,decemberig maradok.A környéket sikerült többé-kevésbé felfedezni,most pénteken tervezek egy túrát Vegas felé indulva a 15-ön,Santa Barbara-San Francisco-Salt Lake City útvonal a körvonalazódik a fejemben.Még csak a nyers terv van,természetesen nemzeti parkokat mindenképpen útba ejtek az ahogy látom akad bőven.Bármilyen hasznos tanácsot szivesen fogadok,illetve ha van kedvetek és a közeletekben járok természetesen egy jó pohár sör elfogyasztását sem hagynám ki:)
    Márk

    ReplyDelete
  4. Hihetetlen jol irsz es a kepek is gyonyoruek:)) Tegnap bukkantam ra de vegig is olvastam:))
    En es a baratnom aug.21-en repulunk LA-be egy 8 napos tour-ra fizettunk be amiben benne van San Francisco,Vegas,Grand Canyon,Hoover Dam,Solvang, es LA,nagyon suro prg.lesz de sajnos nincs sok idon,sem penzunk tobb idore.Maradunk meg 2 napot LA-ben mivel magaban a tourban csak a Universal Studios es a walk of fame van benne.Mi kivancsiak vagyunk Malibura,es Santa Monicara,tovabba korbenezunk Beverly Hillsben is,te mit ajanlasz meg ami belefer 2 napba??Tovabba en lenezek meg 1,5 napra San Diegoba egyik baratnomhoz,ott mindenkepp beach(La Jolla v hasonlo)ha mas naem csak 1 kep ereijeig:),Balboa Park, egyeb ami belefer 1 napba??
    A varosok kozott busszal ingazunk majd,ugyh.most sajnos kilove az h. kocsit berlunk es megallunk ahol akarunk.Ez lesz az elso visit a nyugati parton az "ismerkedes":) De tervezzunk h. visszajovunk egy honapra,es a campingezesen at bejarjuk kicsit alaposabban,akkor mar kocsival:)

    Tovabbi szep kalandokat:)

    ReplyDelete
  5. Nixi: ebben a postban http://romesz.blogspot.com/2010/03/del-kalifornia.html
    a legtobb latnivalo benne van. Gondolom a busszal elvisznek nagyjabol mindhez. Ami kimaradt azt megnezhetitek majd a hatra levo idoben.

    San Diegoban esetleg ellatogathattok akar Tijuanaba is, hiszen villamos jar a hataratkeloig. http://romesz.blogspot.com/2010/03/del-kalifornia.html
    A Cabrillo monument is erdekes, de oda csak autoval lehet kimenni es nemzeti parkbelepo kell, mivel a park servicehez tartozik. A kilatas gyonyoru es jo kilatas van a z obolre es a nyilt oceanra is. Esetleg coronado islandra is atmehettek. http://www.hoteldel.com/ itt tobb filmet is forgattak ha ilyesmi erdekel :D Sea World is meger egy napot :D

    ReplyDelete
  6. Ezen mi is vegigmentunk, mert aznap epp rossz ido volt. Nagyon nem bantuk meg :) A Golden Gate Park-ban mi leraktuk a kocsit es ott 2 orat setaltunk. Oriasi otlet ez az utvonal :)

    ReplyDelete
  7. Laci:
    Tudjak a varos gazdak, hogyan kell a turistakat szorakoztatni. Valami hasonlo megoldas talan BP-n is jo lenne.

    ReplyDelete
  8. Igen, Bpen is szokszor meg lehet állni... a dugókban ;) ha rosszkor rossz helyen van a turista.
    Budapestet szerintem gyalog (tömegközlekedve) a legegyszerűbb és legszebb végigjárni, legalábbis én úgy szeretek utazni benne a legjobban.

    ReplyDelete
  9. De amúgy valóban nagy segítség és klassz a scenic drive San Franciscoban. Mi nagyon élveztük, csak ajánlani tudom! De csakis térképpel, mert néhol hiányoznak a táblák, vagy nekünk pl útelterelés is volt közben, ahonnan csak térképpel tudtunk visszakavarni a helyes útra.

    ReplyDelete
  10. Kedves Romesz! Pont jókor akadtam az oldaldra, szeptemberben három hétre megyünk a nyugati partra: L.A. egy hét, aztán 3 éjre SFO, 4 éjre Las Vegas, aztán Flagstaff/Grand Canyon és onnan Durnago-n át Bayfieldbe. Örülök ennek a 49 mile-nak, mert csak egy teljes napunk lesz megnézni a lényegesebb látnivalókat és így lesz itinerünk!
    Üdvözlettel,
    Eszter

    ReplyDelete
  11. Kedves Romesz!
    Most találtam az oldalad,nagyon tetszik.:) Márc 31-én megyünk San Fr.-Yosemite-Las Vegas-Los Angeles túrára,saját szervezésben, az utazási iroda csak a szállást meg az autót foglalta.Sok hasznos infó van itt,viszont engem az érdekelne, hogy hogyan tudok csomagot hazaküldeni, mit irjak rá összegben,milyen súlyú lehet,mennyibe kerül?! Ugyanis hát nőből vagyok szeretek vásárolni,és a böröndök mérete véges! :))) Üdv Kata

    ReplyDelete
  12. Szia Kata :)
    Az en velemenyem szerint anyagilag es kenyelmi szempontbol is jobban jarsz, ha inkabb veszel egy extra borondot, megpakolod es extra csomagkent hazaviszed a repulon. Valtozo, de altalaban 50, max 100 dollarba kerul es vagy 20-25 kilo(35-50 lbs legitarsasagtol fuggoen) is lehet, ha ugyanezt csomagkent akarod feladni, akkor akar 200-300 dollarba is belekerulhet (a nagy suly miatt), 5 kilo kerul ugy 50 dollarba. Es persze sokkal lassabb, vamon kinyitjak, esetleg megvamolhatjak. Az, hogy mit irjal ra, ha megis a csomagfeladas mellett dontesz, hmm, en mikor kuldok csomagot, mindig azt irom ra, ami benne van, az ertekben lehet salni picit, de nem szoktam, mert veszek ra biztositast es ha elveszik a csomag, akkor ugye nem jarok jol.
    Hogy milyen sulyu lehet? a USPS-nel 70 lbs a max, az kb 300 dollarba kerul. Ha ruhakat akarsz vinni, en mindenkeppen a repulore feladast valasztanam. Erezzetek jol magatokat, nekem is akkor lesz a szabim, mar alig varom :))
    Marcsi

    ReplyDelete
  13. Szia Marcsi!
    Nagyon-nagyon köszi a gyors választ,azt hiszem a plusz böröndnél maradunk,tavaly is így csináltuk, csak akkor ez a posta dolog még nem jutott eszembe. Amúgy ápr. 6-9-ig leszünk Vegasban a Luxor hotelben. Utaztok valamerre a a szabadság alatt? Ha gondoljátok, össze is futhatunk 1 magyar üdv és 1 ital erejéig :)))Kata

    ReplyDelete