Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Saturday, November 17, 2012

Utah-Colorado-Arizona körút 2. rész

Sokaknak, mikor a nyugati partra jönnek, meg sem fordul a fejükben, hogy Colorádóba ellátogassanak, mert "kiesik" a megszokott (vagy inkább népszerű) California, Nevada, Utah, Arizona négyesből. Pedig igazából nincs annyira messze és szépségben határozottan megállja a helyét a többiek között. Most ezt az  államot (vagyis a dél-nyugati csücskét) szeretnénk megmutatni. Azonban ezt az utat nem ajánljuk a téli hónapokban, sok szakasz le van zárva a hó miatt. 
Colorado 141-es út

13 comments:

  1. Most bánom, hogy nem álltunk meg Durangóban...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Durango nagyon megteveszto tud lenni mert a 160ason haladva eszrevetlen elmehet az ember a varoska latnivaloi mellet. Pedig csak egyetlen utcaval arreb mar ott van az oreg varos a keskenynyomtavu muzemummal.

      Delete
  2. Nagyon jó kedvcsináló mindkét leírás. Májusban megnézzük ezeket a helyeket és remélem a közös sör is összejön.

    Üdv: Szabolcs

    ReplyDelete
  3. Szia! Úgy látom jó rég nem írtál de hátha észreveszed kérdésem.Most készülünk Los Angelesbe és nézegettem a az autóbérlést úgy jutottam az oldaladra, nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az utazás előtt mennyivel foglaljuk le az autót és,hogy ami árat kidob a neten arra még rájön a biztosítás vagy az már benne van a díjban.Előre is köszönöm válaszod

    ReplyDelete
  4. Szia!
    Az, hogy mennyivel elotte foglalsz, rajtad mulik. Ha forgalmas idoszakban josz, akkor esetleg annal dragabb lehet, minel kesobb foglalod. Erdemes tobb helyen megnezni, es ne felejts el utananezni a szerzodesben a visszamondasi felteteleknek.

    A biztositas: ami kotelezo, az altalaban benne van az arban, amit pluszban lehet venni, az nincs.

    Arra is figyelni kell, hogy a vegosszegnel ott legyen, hogy az ar teljes, ha mashol adod le, akkor azt a felarat esetleg nem irjak ki, extra vezeto ara nehol benne van, nehol nincs, ez igazabol az autoberlo cegtol vagy a "kozvetito cegtol" fugg.

    ReplyDelete
  5. Köszönöm a gyors válaszod :) még egy kérdésem lenne, egy mustangot szeretnénk de sehol sem garantálják, ha esetleg nem lesz az amikor ott vagyunk és olyant adnak amit nem szeretnék akkor változtathatok kategóriát ha esetleg van olyan ami tetszik pl egy SUV-ba :D bocsi a sok kérdésért.

    ReplyDelete
  6. Semmi gond :) A Mustangot valoban nem garantaljak sajnos. Ha nincs nekik, akkor lehet valtoztatni a kategorian, de ez termeszetesen penzbe kerul. Marmint ha upgrade-elsz. Termesztesen vannak olyan ajanlatok is, ahol lehet kimondottan mustangot berelni, de az alatalaban jelentosen dragabb, mintha csak kategorat berelsz es kapsz amit kapsz...

    Budgetnel pl lehet
    http://www.budget.com/budgetWeb/html/rentals/mustang-rental.html

    a Hertznel is lehet
    https://www.hertz.com/rentacar/vehicleguide/index.jsp?targetPage=vehicleGuideHomeView.jsp&countryCode=US&category=Other%20Reservable%20Models#

    ReplyDelete
  7. Húúú köszönöm :) 1000 dollárért lehet, az háromszorosa a másik kölcsönzőnek, nagyon szeretnék egy mustangot de helyette chrysler sebringet semmiképpen :) azt nem lehet megnézni sehol sajnos ,hogy a kategóriába milyen autók tartoznak.Arra gondoltam,hogy csak akkor bérelünk amikor odaérünk ,mert gondolom több cég van a reptéren és ott helyben meg tudják mondani miből lehet választani, viszont ha itthonról lefoglalom már másik céghez nem tudok átmenni bérelni.Erről mi a véleményed?Köszönöm még egyszer a válaszod.

    ReplyDelete
  8. Letudtuk a bérlést lesz ami lesz :) köszönöm a válaszaid :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo utat kivanunk. Jobb, hogy foglaltal, mert anelkul huzos lehet :)

      Delete
  9. Na ismét visszatértem :) a bérlés úgy oldodott meg,hogy egy nagyon szuper ajánlatot kaptunk ha egyben rendeljük meg a repülőjeggyel, 1701 euro volt két jegy és az autó egy hétre, viszont amiért visszatértem: nem találom sehol neten,hogy a cigi mennyibe kerül kint, párom dohányzik és nem tudjuk vigyünk innen vagy felesleges ,segítenél nekem ebben még? :) április 13-án indulunk és Vegasba leszünk a szülinapomon tök izgi :D nagyon szuper a blogod, folyton itt lógok :)

    ReplyDelete
  10. Szia :) a cigi nem fix aras, attol fugg, hogy hol veszed es persze, hogy milyet. Az atlag 5 -6 dollar korul van egy doboz, karton neha olcsobb, indian rezervatumban lehet olcsobban venni, benzinkuton, elelmiszerboltban is, de smoke shopban altalaban kevesebbe kerul, es vannak keszpenzes ajanlatok, pl 2 doboz 9 dollar, ha kp-ben fizet az ember, amugy 5.50 egy doboz... szoval valtozo az ar.

    ReplyDelete
  11. Köszönöm szépen a válaszod :)

    ReplyDelete