Kisegítő ötletek, úti tanácsok, tippek és térképek gyűjteménye Amerikába látogató magyar turistáknak.
Kérlek, írj hozzászólást, ha megtaláltad amit kerestél vagy tudasd velem, ha nem.
Click for North Las Vegas, Nevada Forecast

Sunday, September 25, 2011

Autóbérlés revisited

Az eddigi tapasztalatok alapján ez okozza a legnagyobb fejfájást az amerikai utazás megtervezése során. A blogon a 3. leglátogatottabb oldal a nemzetkozi jogosítványról és az autóvezetésről szóló begyezések után, valamint jelenleg 81 hozzászólással magasan ver minden mást.  Nem is kérdéses, hogy újra kell írni, illetve kiegészíteni az eddigieket... Remélem sikerül pár homályos foltot "kipolírozni".
kép innen van

8 comments:

  1. Regebben (2000-2005) mi mindig magyar dombornyomott debitkartyaval bereltunk es sose volt vele gond.

    Altalaban 2-3x dragabb a benzin, ha ok tankoljak meg.

    Ja,sokszor a biztositas nem jo foldutra!

    Erdemes megnezni tovabba, hogy a magyar hitelkartya beepitett biztositasa (ha van), mire jo.
    Az amerikai hitelkartyak legtobbszor fedezik a berauto biztositasat.

    ReplyDelete
  2. Mi nincs 1 hete hogy hazajöttünk, nekem sima debit dombornyomott kártyám van, és az ott credit card minősítést kapott. Csak azért tudom, mert a Walgreensben lehúztam a kártyám, kiválasztottam h debit és nem történt semmi. Ellenben credit carddal működött. Úgyhogy ez nem lesz gond szerintem senkinél. Ráadásul tök noname bankom van. A Dollar is elfogadta. A deposit 300 usd volt.

    ReplyDelete
  3. Szia Romesz!

    Nagyon jó a cikk..alapos mint mindig :-)

    A hitelkártya kérdéshez: ha az alamo/national ajánlatát jól olvasom, akkor ők elfogadnak credit/debit cardot is (illetve check cardot ez nem tudom mi), DE debit (és check) card esetén be kell tudni mutatni visszaútra szóló repülőjegyet is, illetve magának a kártyának is VISA/MC logósnak kell lennie! Ha ezek nem teljesülnek akkor csak "on return", tehát a kocsi visszaadásakor használható a debit card bármilyen fizetésre is. Egyébként még készpénzzel is lehet fizetni, de ekkor egy halom dokumentum kell a bérlő nevére szólóan...közüzemi számlák,meg ilyesmi kérdés hogy külföldről érkezve ez mennyire működik...

    üdv: András

    ReplyDelete
  4. Anonymous, nagyon koszonom, en is igy sejtettem a dolgot, hogy magyar debit itt creditkent hasznalhato, de nem voltam 100%ig biztos benne, de koszonom a visszajelzest es bele fogom irni a bejegyzesbe:)

    Ribizli, koszi a kiegeszitest, sajnos otthon megnezte valaki, korbetelefonalta az osszes kartyaceket, bankot es nem fedezi egyik sem a biztositast :(

    Andras, valoban igy van, de ezek a papirok ahhoz a debitkartyahoz kellenek, amire ra van irva, hogy debit, ami egyik magyar kartyara sem vonatkozik, igy ahogy elotted szolo Anomymous irta, a dombornyomott debitkartyat creditkent kezelik. Kezpenzzel torteno fizetes eseeten raadasul sokkal nagyobb depositot kernek, es sok helyen ki sem adjak az autot.

    mindenkinek koszonjuk a hozzaszolast :))

    ReplyDelete
  5. Sziasztok! En kb. egy hete bereltem kocsit az enterprisenel olyan dombornyomott mastercard kartyaval, amin ott figyel a debit szo. Gond nelkul elfogadtak... udv. riccs

    ReplyDelete
  6. Sziasztok, én tavalyelőtt béreltem HERTZ-nél, sima dombor VISA Golddal, de volt nálam AmEx is, de azt nem kérték bár lengettem nekik. :)

    VISZONT: most nekem lenne ismét kérdésem, májusra akarok bérelni 3 hétre Mustangot és a sok érthető drága ár mellett (ld. HERTZ 3000 dollár stb.) találtam pár gyanúsan olcsót, a dollar.co.uk előre fizetéssel 238.000-es árat ad ki CDW/LDW-vel, plusz sofőrrel (= kb. 1000 dollár), a National pedig (nem is előre fizetéssel, CSAK e-mail címmel, ami szintén gyanús), szintén csak 1050 dolláros árat, LDW-vel együtt, itt CDW nincs az árban. Ez utóbbit le is foglaltam, hiszen csak emailt kértek, kaptam is foglalási számot, vonalkódos igazolást, de hát én azért nagyon csodálkoznék, ha május 2-án ott várna a Mustang az átvevőhelyen egy ilyen foglalás után :)... persze tökjó lenne, és lehet, csak én vagyok gyanakvó... deee (arról nem is beszélve, hogy itt is írtátok, a Mustanggal együtt kínálják a Chrysler Sebringet, amit ha nem kérünk inkább, gondolom helyben még simán válthatunk egy SUV-ra is, igaz?
    Magyarán a kérdés csak az, hogy egy ilyen email címes booking a National-nél valóban élő foglalás? Más is csinált már ilyet, plsu nem túl olcsó ez az 1050 dollár 21 napra egy Mustangért?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Zsuzsa

      mi tobbszor bereltunk ugy, hogy a foglalaskor csak emailcimet kertek, legutobb szeptemberben.

      Szerintem teljesen jo ar az 1000 dollar, most nezegettem majusra 3 hetre nekem is akorul dobott ki kocsikat. Sajnos az, hogy Mustangot kapjatok, mint ahogy irtad is, nem garantalhato (esetleg fel lehet hivni oket, bar kicsi az esely ra, hogy beleegyeznek).
      Ha helyben akarsz upgradelni, arra fizetni kell valoszinuleg, de persze, lehetseges. Az arak eszmeletlen nagy savban ingadoznak, pl szeptemberben 10 napra bereltunk egy minivant 250 dollarert, es decemberben neztuk, a legolcsobb egy napra 220 dollar volt...
      Heti arak olcsobbak altalaban.

      Delete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete